Rhino Entertainment

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Rhino Records»)
Rhino Entertainment
Rhino Entertainment
EierWarner Music Group
Etablert1998
StatusAktiv
LandUSA
LokasjonLos Angeles
Nettstedhttp://www.rhino.com/

Rhino Entertainment Company er et amerikansk plateselskap og produksjonsselskap grunnlagt i 1978. Selskapet er eid av Warner Music Group. Mark Pinkus er selskapets administrerende direktør.[1]

Selskaper[rediger | rediger kilde]

Rhino Records[rediger | rediger kilde]

Rhino Records er et amerikansk plateselskap eid av Rhino Entertainment. Rhino startet som en platebutikk i 1973 av Richard Foos, og i 1978 ble det etablert som plateselskapet Rhino Records. De ga ut en del punkrock singler i begynnelsen, og da CD-en kom ga de ut gamle musikkalbum i nyutgivelser på CD fra midten av 1980-tallet.

I 1986 signerte Rhino en seksårs distribusjonskontrakt med Capitol Records (eid av EMI). Etter at denne gikk ut signerte de en ny avtale med Atlantic Records, og Time Warner kjøpte 50 % av plateselskapet. I 1998 kjøpte de den andre halvparten.

Rhino har utgitt filmmusikk fra filmer som: Tatt av vinden, Trollmannen fra Oz, Casablanca, King Kong, Doctor Zhivago og Supermann, og de eier film og musikkrettighetene til The Monkees.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rhino Entertainment Company: Private Company Information - Bloomberg». www.bloomberg.com. Arkivert fra originalen 13. desember 2017. Besøkt 13. desember 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]