Rex Tucker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rex Tucker
Født20. feb. 1913Rediger på Wikidata
Død10. aug. 1996Rediger på Wikidata (83 år)
BeskjeftigelseTV-regissør, filmregissør Rediger på Wikidata

Rex Tucker (født 20. februar 1913 i March i Isle of Ely (nå Cambridgeshire) i England, død 10. august 1996) var en regissør av TV-serier i 1950- og 1960-årene.

Han var en av drivkreftene da Doctor Who ble utviklet i 1963. Han var midlertidig produsent, før Verity Lambert tok over jobben. Tuckers venn, skuespilleren og regissøren Hugh David, sa senere at det var Tucker som døpte serien Doctor Who, selv om Tucker selv sa at Sydney Newman fant på navnet[trenger referanse]. Tucker hadde også spurt David om han ville spille Doktoren, men han avslo.

Tucker skulle opprinnelig regissere den første historien, An Unearthly Child, og det var også planlagt at han skulle regissere flere historier i den første sesongen[trenger referanse]. Dette skjedde ikke, og han regisserte bare The Gunfighters i 1966. Tucker og Innes Lloyd, som da var produsent, var uenige om hvordan den siste episoden av historien skulle klippes, og Tucker ba derfor om å få navnet sitt fjernet fra episodens rulletekst[trenger referanse].

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]