Repsils

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Repsils
Eier(e)Reckitt Benckiser
Nettstedwww.repsils.no (nb)

Repsils er et registrert varemerke for en halspastill fra Reckitt Benckiser. Pastillene selges i flate pakker à 24 stk i dagligvareforretninger, kiosker og apotek. Repsils har vært i produksjon siden begynnelsen på 1990-tallet, og ble først lansert i sin originale røde form, men i senere tid har varianter som honning, mint, eucalyptus og andre smaker dukket opp. Den nyeste er kalt Repsils Double Action og skal være bra for både hals og tett nese.

Repsils Original inneholder sukker, glukose, surhetsregulerende middel (vinsyre), peppermynteolje, anisolje, aroma (mentol), fargestoff (beta-apo 8, karotenal, rødbetfarge).

Repsils og Strepsils[rediger | rediger kilde]

I Storbritannia, Frankrike og Sverige markedsfører Renckitt Benckiser en halstablett under navnet Strepsils med nøyaktig samme pakning som den norske Repsils (sett bort fra de to første bokstavene). Også «S-logoen» som er en del av pakningsdesignet er videreført til den norske pakningen. Navnet Strepsils kommer fra Streptococcusbakterien, og dette var det opprinnelige navnet også i Norge. Til forskjell fra de norske pastillene inneholder Strepsils også amylmetakresol og 2,4-diklorobenzyl som har en mild antiseptisk effekt. Merkenavnet Strepsils har vært i produksjon fra 1958 og ble kjøpt av Renckitt Benckiser fra Boots i 2006.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]