Rent bord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rent bord
orig. Coup de Torchon
Generell informasjon
SjangerDramakomedie / Krim
Utgivelsesår1981
Prod.landFransk
Lengde128 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiBertrand Tavernier
ProdusentHenri Lassa
Adolphe Viezzi
ManusforfatterBertrand Tavernier
Jean Aurenche
MusikkPhilippe Sarde
SjeffotografPierre-Wiliam Glenn
KlippArmand Psenny
Foran kamera
MedvirkendePhilippe Noiret
Isabelle Huppert
Jean-Pierre Marielle
Stéphane Audran
Eddy Mitchell
Premiere4. november 1981 (Frankrike)
20. desember 1982 (USA)
Eksterne lenker

Rent bord (fransk: Coup de Torchon) er en fransk film fra 1981, basert på Jim Thompsons roman fra 1964, Pop. 1280. Filmen er regissert av Bertrand Tavernier. Filmen følger bokens handling relativt godt, men har endret lokasjonen fra en hurtigvoksende landsby i Vest-Texas til en liten by i Fransk Vest-Afrika.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en liten by i Fransk Vest-Afrika i 1938 er Lucien Cordier byens eneste politibetjent. Han er ikke i stand til, eller villig til, å pålegge sin myndighet - og han blir behandlet med hån og forakt av alle de andre innbyggerne. Hans sexy kone Huguette har en annen kjæreste, Nono, som lever sammen med dem, og påstår at Nono er broren hennes. Lederen for tømmer-firmaet, Vanderbrouck, fornærmer Lucien i alles påsyn. Han har også problemer med ett par halliker, som bryter loven og liker å ydmyke ham.

Lucien setter seg på et tog, for å konsultere sin overordnede Chavasson - som ber ham handle med langt større kraft. På toget hjem møter Lucien den attraktive nye læreren i byen, Anne. Når han er tilbake i byen sin, fanger han de to hallikene på egen hånd. Etter å ha skutt og drept begge to, kaster han likene i en elv. Cordier begynner deretter å gå etter alle andre som tidligere har forårsaket ulike problemer i livet hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]