Reisen til Papua Ny-Guinea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Reisen til Papua Ny Guinea»)

Reisen til Papua Ny-Guinea er en dokumentarfilmen fra 2002, om en norsk småbarnsfamilie som bosatte seg blant Umanakainafolket, i den lille landsbyen BonenepiPapua Ny-Guinea i 1979, og ble boende i 20 år.

Ingjerd og Sigmund Evensen reiste til Papua Ny-Guinea i 1979 med to småbarn,[1][2] og slo seg ned hos det Umanakainafolket, som bare talte rundt 2500 mennesker.[1] Folkegruppen levde svært isolert; de omkringliggende stammene kalte det bare Gwedena-folket – Gwedena kan oversettes som «ingenting». Familien fant først ut senere ut at folket selv kalte seg Umanakaina, og det var også deres språk.

Senere fløy familien inn med helikopter. Umanakainerne skal ha trodd at det var deres bleke forfedre som ankom. Familien Evensen bodde i landsbyen Bonenepi til og fra i totalt 20 år. De lærte seg språket, utviklet et skriftspråk for Umanakainafolket, og oversatte Det nye testamentet sammen med umanakainerne.

Filmen bygger på 8mm-filmopptak gjort av familien selv gjennom hele perioden. Dokumentarfilmen fra 2002 avslutter med å vise innvielsen av ferdigtrykte nytestamenter fra Gjøvik og et evig farvel mellom Umanakainafolket og familien Evensen i 1999. Umanakainafolket slaktet 60 griser til festen.

Den 55 minutter lange dokumentaren ble produsert av TV Inter og vist på TV 2 i 2002.[3] Den distribueres av Wycliffe bibeloversettere.[2] Regissør og produsent er Thomas Dubourcq.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Terje Dahl: Nordmenn i sydhavet: Ingjerd og Sigmund Evensen - 20 år i Papua Ny Guinea
  2. ^ a b Wycliffe: Bok og DVD til salgs Arkivert 18. desember 2013 hos Wayback Machine.
  3. ^ a b TV Inter: Produksjoner «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 15. august 2016. Besøkt 18. august 2012.