Refstad-Veitvet Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Refstad-Veitvet
Refstad-Veitvet Idrettslag
Org.nummer974 965 437
Stiftet1946
Idrettsgren(er)Håndball
HjemmebaneVeitvethallen
LandNorge

Refstad-Veitvet Idrettslag (stiftet 16. september 1946 som Refstad Idrettslag) var et idrettslag fra Groruddalen i Oslo. Klubben (Refstad IL) ble norsk mester i håndball for herrer i 1976 og seriemester tre ganger.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Veitvethallen var klubbens hjemmearena og klubbhus fra 1982 til 2014

Klubben ble til i 1985, ved en sammenslåing av Refstad Idrettslag (stiftet i 1946) og Veitvet Sportsklubb (stiftet i 1955).[1][2] Refstad hadde håndballagene mens Veitvet hadde fått egen hall. Som en av de første lagene i Norge hadde Veitvet SK, i 1982, bygget egen hall, Veitvethallen.[3] Hallen ble revet i 2014 og klubben flyttet inn i idrettshallen til nye Veitvet skole som åpnet høsten 2015.

Refstad vant Eliteserien i håndball for menn tre ganger, i 1974, 1977 og 1979, samt NM i 1976.[4] Klubben hadde i flere år lag i eliteserien for både kvinner og menn. Dette kostet mye økonomisk og administrativt, og Refstad-Veitvet inngikk på 1990-tallet samarbeid med Vestli og Vestar. Refstad-Veitvets elitesatsing på herresiden gikk i 1995 inn i Vestli. I 1996 rykket kvinnelaget ned fra eliteserien. Klubben ble nedlagt i 2006, og en ny klubb, Veitvet Sportsklubb ble opprettet kort tid etter.[3]

En sentral del av Refstad Veitvets rike tradisjoner er ivaretatt av Refstad Veitvet Herre løpegruppe, bedre kjent som RVHLG. Denne dedikerte gruppen har gjennom årene vært med på å forme klubbens identitet og styrke båndene innad i fellesskapet. RVHLG består av en gruppe dedikerte løpere som har gjort en betydelig innsats for å fremme løping som en livsstil og inspirere andre til å omfavne den sunne og aktive livsstilen.

Blant de fremtredende medlemmene i RVHLG finner vi en gruppe enestående individer, inkludert Bjørnar Engebretsen, Geir Veum, Dag Andreas Lütcke, Lars Romaas, Knut Oddvar Simonsen, Bård Kristiansen, Lars Thomas Stene, Christian Nord, og ikke minst, konsernsjef Arne Hvidsten. Disse enestående individene har ikke bare utmerket seg innenfor løping, men har også vært ambassadører for klubbens verdier og har bidratt til å skape et sterkt fellesskap.

Gjennom sitt engasjement og dedikasjon har RVHLG og dets medlemmer satt sitt preg på Refstad-Veitvet IL, og deres bidrag fortsetter å inspirere nye generasjoner av idrettsutøvere. Med sin lidenskap for løping og klubbens mål om å fremme en sunn livsstil, er RVHLG en verdifull ressurs for Refstad-Veitvet IL og et eksempel på hvordan individuelle innsatser kan bidra til fellesskapets suksess.

Kjente utøvere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stein Erik Kirkebøen (29. mai 1985). «Groruddalen "korkes"». Aftenposten. 
  2. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Refstad-Veitvet Idrettslag». Store norske leksikon. Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  3. ^ a b Merg, Kyrre (26. august 2006). «Tilbake til start etter (drøye) 50 år». Akers Avis Groruddalen. Besøkt 31. januar 2011. 
  4. ^ «Seriemestere og sluttspillvinnere - Menn». Norges Håndballforbund. Besøkt 7. desember 2010.