Raser i World of Warcraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over ulike raser i dataspillet World of Warcraft og deres ulike, rasebestemte egenskaper («racial skills»).

The Forsaken[rediger | rediger kilde]

The Forsaken er en fraksjon av The Scourge som har brytt seg løs fra viljen til Ner'zhul (nå Arthas, the Lich King) under hendelsene i Warcraft III: The Frozen Throne. De er ledet av Sylvanas Windrunner som ble drept og gjenreist fra de døde som en Banshee av Arthas da han var en Death Knight. Når hun brøt grepet til Ner'zhul fant hun et lik som hun tok over og gjenskapte seg selv som en Dark Ranger. I World of Warcraft omtaler man ofte et individ i rasen The Forsaken som Undead.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etter at The Burning Legion hadde tapt det første slaget mot nattalvene på planeten Azeroth, sendte de ånden til Ner'zhul gjenfødt som The Lich King til Northrend. Ner'zhul var frosset fast i en isblokk, men startet snart å vekke lik i Northrend bare ved tankekraft. Etter hvert fikk han kontakt med den levende trollmannen Kel'Thuzad, som sammen med The Cult of the Damned startet å spre en pest i kornet i Lordaeron. Menneskene som åt kornet døde og ble zombier. Etter hvert nådde pesten flere av byene i Lordearon, og snart hadde alt levende liv i området blitt en del av The Scourge, og styrt av Ner'zhul. Når Illidan Stormrage senere prøver å nå Icecrown Glacier for å ta makten til Ner'zhul for seg selv blir Ner'zhul så svekket av angrepene at en gruppe av Undead, ledet av Sylvanas Windrunner, bryter seg løs fra viljen hans. De kaller seg The Forsaken. The Forsaken hungrer etter hevn mot The Scourge, og som er skyld i deres skjebne. Menneskene har også blitt en fiende da de utrettelig prøver å utslette dem fra deres tidligere hjemland. The Forsaken bryr seg knapt nok om sine allierte. For dem er Horden bare et redskap som kan hjelpe dem å fremme deres mørke planer. De holder hus under ruinene av menneskenes gamle hovedstad, Lordaeron, som de nå kaller Undercity.

I World of Warcraft[rediger | rediger kilde]

I World of Warcraft og World of Warcraft: The Burning Crusade er The Forsaken en av de spillbare rasene, og kan her velge mellom seks forskjellige klasser.

Rase-relaterte fordeler[rediger | rediger kilde]

The Forsaken har, i likhet med de andre rasene, forskjellige rase-relaterte fordeler som enten kan aktiverest eller er passive. De er som følger:

  • Will of the Forsaken (WotF): Aktiver for å bli immun mot frykt, søvn og sjarm effekter. Varer 5 sekunder og har en nedkjølingstid på 2 minutter. Et ekstremt nyttig verktøy både i PvP(player versus player) og PvE(player versus environment).
  • Kannibalisering: Aktiver for å konsumere et nærliggende humanoid eller vandødt lik. Vil regenerere 7% av dine totale hitpoints(hp/liv) hvert andre sekund i 10 sekunder. All bevegelse, handling eller skade voldet mot karakteren under effekten vil kansellere den.
  • Undervannspusting: Øker undervanns lungekapasitet med 300% mer enn det som gjelder for andre raser.
  • Skyggeresistanse: Reduserer skygge skade med 1%. (endret i Wrath of the Lich King)

Alle disse fordelene er direkte relatert til deres udøde tilstand. De sover nesten ikke lenger, fordi deres sinn ikke lenger er bundet til de normale/levende biorytmene. Deres hjerne, som allerede er død, kan utelukke panikkrefleksen fullstendig, noe som er hovudgrunnen til at de kan bruke sin enorme viljekraft(Will of the Forsaken) til å befri seg fra, som tidligere nemnt frykt, søvn og sjarm effekter. Deres døde kropper oppfatter luft som overflødig og lite viktig, så de kan derfor oppholde seg mye lenger under vann.

Klasser[rediger | rediger kilde]

De vandøde kan velge mellom seks ulike typer klasser:

Annet[rediger | rediger kilde]

Deres hovedstad er Undercity, og de begynner i Tirisfal Glades på nivå 1.

Undead-rasen kan stilmessig linke til Metal-miljøet.

Troll[rediger | rediger kilde]

Troll er en rase som kan kjennetegnes med sine spesielle hoggtenner og fremoverlente kroppsholdning. I World of Warcraft og World of Warcraft: The Burning Crusade er troll en av henholdsvis 8 og 10 spillbare raser. Her har Troll Raptorer som sitt ridedyr. Trollene bodde tidligere i jungelen i Stranglethorn Vale, men ble drevet fra sine hjem av andre krigende stammer. Da de møtte Horden overtalte Thrall, orkenes unge leder, Svartspydtrollene (Blackspear Trolls) til å reise med ham over havet til det nye landet Kalimdor. De begynner i Durotar på nivå 1.

Trollene kan velge mellom syv forskjellige klasser:

Troll er etterlignet fra stammefolk og sjamaikanere i dans, klær og hvordan de snakker.

Tauren (Minotaur)[rediger | rediger kilde]

Tauren er en rase i den fiktive verden Azeroth. De ble introdusert i spillet Warcraft III: Reign of Chaos og har siden hatt en voksende rolle i Warcraft serien fra Blizzard Entertainment. Tauren er en av de åtte rasene i World of Warcraft og en av de ti rasene i World of Warcraft: The Burning Crusade, begge online rollespill fra Blizzard Entertainment.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Tauren (Minotaur) er en rase som er til forveksling lik minotauren fra den greske legenden. En Tauren kan beskrives som en ku eller okse som er menneskeliggjort. Kroppsbygningen er forandret til å være mer lik en mann eller kvinne. Begge kjønn går oppreist på to hover, de andre hovene er omgjort til hender. Både mannelige og kvinnelige Tauren har horn, og ofte en nesering. Ansiktsuttrykkene er også gjort mer menneskelige.

Historie[rediger | rediger kilde]

Tauren er en av de eldste rasene i Azeroth. De har hele tiden bodd i Kalimdor, ofte fremstilt som det vestelige kontinentet i Azeroth. De har levd her i millenia, men ser ut til å være adskilt fra tidligere tiders større konflikter. Deres historie var ikke nedskrevet, men fortsatt rik og urgammel – overlevert gjennom en tradisjonsrik muntlig tradisjon. Tauren var et nomadisk folk, i konstant konflikt med Kentaurene i Kalimdor.

Det er slik Orkene møter Taurens når de landsetter i Kalimdor etter å ha rømt fra sine egne hjemland. De kommer Taurenene til unnsetning og redder Cairne Bloodhoof, høvdingen for Bloodhoof stammen, en av de sju dominerende stammene av Taurens. Thrall, Orkenes sjef og hærfører, inngår her et vennskap med Cairne. Bloodhoof stammen blir slik en del av Horden, og kjemper på dennes side gjennom flere hærtog, blant annet når Alliansen invaderer Durotar (orkenes nye hjemland) og slaget ved Hyjal fjellet.

Cairne Bloodhoof klarer senere med hjelp fra Horden å alliere alle stammene, og slår seg ned på Tordenklippen, Taurens nye hovedstad, i steppelandet Mulgore. Her er han fortsatt høvdingen, men han har innrømmet selv at han er svært gammel, han var 99 år allerede da stammen ble med i Horden. Hans sønn, Baine Bloodhoof er betraktet som en mulig arvtaker til høvdingtittelen. Crone Magatha den Eldre og hennes stamme er nylig blitt med i høvdingrådet, og fremtidens hersker er usikker.

Levemåte og Territorier[rediger | rediger kilde]

De fleste Taurens ser ut til å leve i telt lignende Tipi. Taurens er unektelig inspirert av de amerikanske urinnvånerne. Sjamanske krefter, drømmevandrer og fokusering på jorden og naturen i religion og kultur er fremtredende eksempler. Våpner, redskap og klesplagg er også i samme stil, med klær laget av skinn som ofte er dekorert med fjær eller broderinger. Våpen og redskap er ofte i tre eller flint. De bor i primært steppelandet Mulgore, i tillegg har flere landsbyer i Thousand Needles og the Barrens. Diverse andre kolonier finnes også, men eksklusivt i Kalimdor.

I Warcraft III[rediger | rediger kilde]

Tauren ble først introdusert i Warcraft 3: The Reign of Chaos. Her kan man operere helten Tauren Høvding ("Tauren Chieftain") samt de kraftige krigerne Taurens ("Taurens"). I tilleggspakken ble Sjelvandrerne (Spiritwalkers) gjort tilgjengelige for spilleren, som sjamaner med beskyttende magi.

I World of Warcraft[rediger | rediger kilde]

I World of Warcraft kan Tauren være en av fem klasser:

I World of Warcraft og World of Warcraft: The Burning Crusade er Tauren en av henholdsvis 8 eller 10 spillbare raser. I spillene er Taurens spesielle rase-egenskaper at de har 5% ekstra livspoeng, War Stomp (som er en stun-egenskap som kan brukes til å stunne fienden i 2 sekunder), 10 ekstrapoeng i resistance mot naturbasert magi og 15 ekstra ferdighetspoeng i Herbalism.

Deres hovedstad er Thunder Bluff, og de starter i Mulgore som nivå 1.

Tauren etterligner indianere i klesstil og levemåte.

Ork (Orc)[rediger | rediger kilde]

Orker (Orc på engelsk) er en klasse på hordesiden. De ser ikke ut som mennesker, men noe lignende som i Ringenes Herre-filmene, bare mye sterkere og større. Deres sjef som heter Thrall bor i Orgrimmar, som er hovedbyen deres og hele hordeteamet sin hovedby. Orker starter i Durotar, som er ikke så langt i fra Orgrimmar. Orker er en av hovedrasene i Horde sammen med Undead, Tauren og Troll. The Burning Crusade introduserte også den nye rasen Blood Elf til horde siden. Orker starter i Durotar som nivå 1, og hovedstaden deres er Orgrimmar.

De brutale Orkene er en rase som opprinnelig kom fra planeten Draenor. De var et fredelig folk med en sjamanistisk religion, men ble gjort til slaver av Den brennende legionen (The Burning Legion) og tvunget til å gå til krig mot menneskene i Azeroth. Selv om det tok mange år, frigjorde orkene seg tilslutt fra Den brennende legionen og vant sin frihet. Til denne dag kjemper Orkene for ære i en fremmed verden som både hater og avskyr dem. Orcene har Ulver som ridedyr.

Orker kan velge mellom disse klassene:

Menneske (Human)[rediger | rediger kilde]

De edle menneskene er en ung rase og allikevel veldig allsidige. De mestrer både kamp, er veldig dyktige håndtverkere, og mestrer samtidig også magi med en glimrende effektivitet. Menneskenes mot og optimisme har fått dem til å opprette noen av de største nasjoner i verden. I denne konfliktfylte epoken, etter generasjoner med krig, søker menneskeheten kun å gjenopprette sin tidligere storhet og å smi en strålende ny framtid.

De hadde i grunnen et stort område før. Nesten hele Eastern Kingdom (Den østlige delen av Azeroth) var deres. Men rasen undead tok en del av kontinentet. Menneskene har fortsatt en storby igjen, som heter Stormwind. Denne byen, som ligger i Elwynnskogen (Elwynn Forest), bruker de nå til hovedstad. Menneskene sitt ridedyr er hest.

Mennesker kan velge mellom syv forskjellige grupper krigere:

Menneskene er inspirert av middelalderens Europa

Nattalv (Night Elf)[rediger | rediger kilde]

For 10 000 år siden grunnla de mystiske alvene et stort rike, men deres dumdristige bruk av grunnleggende magi førte til deres fall. I sorg trakk de seg tilbake til skogene og forble isolerte der, inntil deres eldgamle fiende Den brennende legionen vendte tilbake til Azeroth. Uten noe annet valg stod alvene fram igjen og kjempet for sin rett til å eksistere i den nye verdenen.

Nattalvene kan velge mellom seks forskjellige grupper krigere:

Deres hovedstad er Darnassus og de starter i Teldrassil som nivå 1. Nattalvenes ridedyr er sabeltigre.

Nattalver er etterlignet den gamle mongolske klesstil, og har en spiritual kultur

Gnom (Gnome)[rediger | rediger kilde]

Gnomene tilhører Alliansen. Gnomer passer spesielt godt som casters (folk som driver magi) fordi de har 5% ekstra intellekt.

De har også en bra racial (rasespesialitet) som er «Escape Artist» som gjør at hvis du går tregt pga noen andre eller står fast i f.eks «Frost nova» kan man bruke denne racialen for og frigjøre seg. Den har et minutt cooldown (tid til man kan bruke den igjen) og er instant. Gnomer har i tillegg 10 arcane resistanse og 15 poeng ekstra i engineering siden de er veldig oppfinnsomme. Mounten (ridedyr) for gnomer er en mekanisk fugl.

Selv om de er små av skikkelse har de oppfinnsomme gnomene fra Khaz Modan brukt sin store intelligens til å sikre seg en plass i historien. Deres by, Gnomeregan, var engang deres mektige hovedstad full av dampdreven teknologi, men takket være en stor invasjon av underjordiske vesener ble byen tapt. Det var heller Gnomenes dumdristige og desperate forsvarsplan enn de underjordiske vesenene som tok livet av de fleste innbyggerne. Gnomene lever nå som flyktninger i Ironforge, sammen med dvergene og hjelper sine allierte så godt de kan.

De starter i Dun Morogh som nivå 1.

Klassene Gnomene kan være

Dverg (Dwarf)[rediger | rediger kilde]

I tidligere tider brydde de eventyrlystne dvergene seg bare om de rikdommene de kunne utvinne fra verdens gruver og fjell. Men så en dag fant de informasjon om at en gudelignende rase skulle ha gitt dvergene liv og en fortryllet fødselsrett; Titanene (the Titans). Drevet av sin kunnskapstørst har dvergene hengitt seg til jakt på gamle skatter og eldgammel kunnskap. I dag er dvergiske arkeologer spredd over hele kloden.

Dvergene kan velge mellom seks forskjellige grupper krigere:

Deres hovedstad er Ironforge og de starter i Dun Morogh som nivå 1. Dvergene har bukker som ridedyr. Dverger er etterlignet vikinger og keltere.

Draenei[rediger | rediger kilde]

Denne rasen kom sammen med den første tilleggspakken til World of Warcraft,The Burning Crusade (Det brennende korstog). Navnet Draenei betyr: De [som er] i eksil. De er de siste av en av de eldste rasene i Warcraft-universet: Eredar. De flyktet fra Utland (Outland, tidligere Draenor) i en del av byen deres, Exodar. På grunn av at Blodalver saboterte romskipet, krasjlandet det på Azuremyst Isle (Asurtåkeøya) i Azeroth. De ble med i Alliansen etter at de krasjet, og står nå sammen med resten av Alliansen mot Horden. De tilber en rase som kalles Naaruene (the Naaru) og de har en artsevne (racial ability) som heter "Gift of The Naaru" (Naaruenes gave). Denne artsevnen gir spilleren evnen til å helbrede den de velger.

Draenei kan velge mellom syv klasser, deriblant Shaman, som er unikt for denne rasen blant Allianserasene:

Draenei er etterlignet arabere i måten de snakker på og hvordan de danser. Dranei har Elekk (Elefant lignende dyr) som ridyr.

Blodalv (Blood Elf)[rediger | rediger kilde]

Blodalver er en rase som følger med i oppgraderinspakken The Burning Crusade, og er en av de 10 spillbare rasene.

Blodalvene er restene av høyalvene (High Elves) som har overlevd angripet på Silvermoon City som ble satt igang av Arthas og hans hær av Vanndøde. De overlevende høyalvene følte seg forått av menneskene og slo seg sammen med Horden og ble ekstra godt kjent med the Forsaken, siden begge har som mål å utrydde The Scourge. Blodalvene bygde opp Silvermoon City igjen etter mange år, men det er fortsatt et arr i landskapet som er fylt med vanndøde.

Blodalvene kan velge mellom åtte klasser.

Hovedstaden til blodalvene er Silvermoon City, og starter i Eversong Woods i nivå 1. Blodalvene har Hawkstrider som ridedyr.

Worgen (Varulv)[rediger | rediger kilde]

Worgen ble introdusert som en spillbar rase for The Alliance i Cataclysm. Worgens kan selv velge om de vil være i varulv-, eller menneskeform, men er låst til å spisse som varulv mens de er i kamp. Worgen sine egne Worgen har fjellhester som egne ridedyr, og disse kan kjøpes av Astrid Langstrump i Darnassus. I tillegg til dette har de en egen spell som lar dem gå ned på alle fire og løpe like fort som et ridedyr. Worgen sine racials er Darkflight som gir dem mulighet til å løpe 40% fortere i 10 sekunder, Flayer som forbedrer skinningnivået ditt med 15, og Aberration som gir bedre beskyttelse mot natur-, og skyggeskade.

Worgen har lenge vært en klassisk fiende i World of Warcraft, og har kjempet mot både The Alliance og Horde. De finnes i både Silverpine Forest, Duskwood og Ashenvale, pluss i instancen Shadowfang Keep. Disse er ikke fra samme tilhørighet som dem som er med i The Alliance.

Klasser:

Hjemlandet Gilneas er inspirert av 19.århundre vikroriansk tid.

Nisse (Goblin)[rediger | rediger kilde]

Golbiner er små, grønne og svært glad i rikdom. Goblinenes handelsorganisasjon "Steamwheedle Cartel" har overherredømme over flere viktige utposter og handelssentrum, som Booty Bay, Gadgetzan, Ratchet og Everlook.

Ikke-spillbare raser[rediger | rediger kilde]

Kobold[rediger | rediger kilde]

Kobold er små og rottelignende skapninger med cirka samme høyde som en gnom. De finnes nær og inne i mange gruver gjennom spillet. De bærer alltid en hjelm med en lampe foran og som oftest en hakke. Eksempel på typer av kobold er vanlig kobold, kobold geomantiker (geomancer, en type jord-magiker) og kobold-sjefen Goldtooth. De er ikke spillbare, men opptrer som "mobs", altså datastyrte fiender gjennom spillet.

Murloc[rediger | rediger kilde]

Murloc er en annen rase som du ikke kan spille. De er en blanding av fisk og mennesker, og omtrendt på størrelse med gnomer. De finnes ved insjøer og havet og har små stativ med tak satt opp rundt omkring der de er. De lever i "flokk" og der det er en, er det flere.De er på tross av størelsen svært farlig og har store øyne.

Ogre[rediger | rediger kilde]

Ogre (rise) er en rase du særlig finner i Dustwallow Marsh, Stranglethorn Vale og Blade's Edge Mountains. De var tidligere allierte med orkene, og risene i Brackenwall Village er det fremdeles. De fleste riser er ganske smarte, men noen riser har for lite intelligens til å mestre magi.

Pandaren (Panda) (Kommer i Mists of Pandaria)[rediger | rediger kilde]

De er en ny rase som kan være i Alliance og Horde. Sammen med dem kommer en ny klasse Monk. De starter i det nye kontinentet Pandaria.