Ransom (1975)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ransom
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
Språk Engelsk
Regissør Caspar Wrede
Produsent Peter Rawley
Manus Paul Wheeler
Musikk Jerry Goldsmith
Sjeffotograf Sven Nykvist
Klipp Eric Boyd-Perkins
Filmselskap Lion International
Utgitt Storbritannia 1975
Norge 1975
Lengde 89 min
Aldersgrense 16 år Norge (1975)
IMDb

Ransom er en britisk krim-thriller fra 1975 med Sean Connery i hovedrollen. Regi er ved Caspar Wrede.

Filmen er også kjent under tittelen The Terrorists (USA).

Handling[rediger | rediger kilde]

En britisk terroristgruppe har fanget Englands ambassadør i et rikt Skandinavisk land. Kravene til terroristene er å få løslatt fengslede kamerater i Storbritannia. Sjefen for skandinavisk sikkerhetstjeneste, Nils Tahlvik (Connery) for å oppdrag å løse krisen. De videre kravene til terroristene er at alle skal flys ut i det passasjerflyet som samtidig kapres på Fornebu. Tahlvik havner i et politisk dobbeltspill på høyt nivå der alle er mot ham. Inklusive den norske og engelske regjeringen som vil være imøtekommende mot kaprerne.

Locations[rediger | rediger kilde]

"The Terrorists" ble filmet i Norge, noen scener ble også filmet i Shepperton Studios i Shepperton, England. Scenene fra Norge omfatter bla. (Tidl.)Fornebu flyplass, Oslo Sentrum med Rådhusplassen, Norges Vassverks- og Energidirektorats (NVE) bygning på Majorstua brukes i to korte scener som "Scandinavia The Department of Interior", Den Britiske Ambassadørens residens "in the mountains" er spilt inn et sted i Romerike hvor man ser politibiler med registreringskilt CJ.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Norske skuespillere som Knut Wigert, Frimann Falck Clausen, Kaare Kroppan og Alf Malland hadde mindre biroller i filmen.