Ramvatn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ramvatn
LandNorge
FylkeAgder
KommuneValle
Areal 0,32 km²[1]
Høyde 776 moh.[1]
VassdragTovdalsvassdraget
TilløpRamvassåni
Posisjon
UTM-koord.32V 416814 6579313
Kart
Ramvatn
59°07′06″N 7°44′03″Ø

Ramvatn er et vann som ligger i Valle kommune i Agder. Vannet ligger i fjelltraktene mellom Setesdal og Fyresdal som også kalles Setesdal Østhei. Ramvatn ligger rett nord for Straumsfjorden. Nord i vannet finner vi innløpet Ramvassåni som kommer fra Lisle Ramvatn. I sørenden finner vi utløpet som går videre ned i Fossevann. I lia øst for Ramvatn er Straumsgruvene lokalisert. Vannet ligger 776 meter over havet og har et areal på 32,3 hektar.

Eiendomsfordelingen i dette området har sitt særpreg. Fordelingen har tatt utgangspunkt i landområder og fiskevann som to sentrale faktorer. Derfor er det ofte noen som eier fiskevanna mens det kan være andre som eier strandsona rundt vannet. Vannet er det Torleiv Nordgarden som eier. Strandsona på østsida eier Arne Berg og Olav K. Hovet eier strandsona i vest.[trenger referanse]

Per i dag er fiskebestanden for stor, slik at fiskekvaliteten er forholdsvis dårlig. Årsaken til dette er ukjent, men mange mener kalkingsprosjekta har skylda.[trenger referanse] I de fire siste åra har VAFA drevet med kultiveringstiltak i Ramvatn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «NVE Atlas». Vassdrag – Innsjødatabase. Norges vassdrags- og energidirektorat. Besøkt 21. mai 2015