Ralph Lauren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ralph Lauren
Ralph Lauren
Ralph Lauren på sitt kontor 1979 av Edgar de Evia
Født 14. oktober 1939
USA Bronx, New York, USA
Ektefelle Ricky Low-Beer
Barn Andrew, David og Dylan
Utdannelse Baruch College, City University of New York
Yrke Klesdesigner
Nasjonalitet Amerikansk

Ralph Lauren (født Ralph Rueben Lipschitz 14. oktober 1939 i Bronx i New York) er en amerikansk klesdesigner. Hans foreldre var de jødiske immigrantene Frank og Frieda Lifschitz.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Fra han var ung jobbet han etter skoletid for å få råd til å kjøpe dresser. Han bodde i samme nabolag som Calvin Klein, men det er usikkert om de noengang møttes mens de bodde der.

Lauren gikk på Salanter Academy Jewish Day School, og deretter på MTA (Marsha Stern Talmudical Academy), før han endelig fikk sin eksamen fra DeWitt Clinton High School i 1957. På MTA ble Lauren kjent for å selge slips til sine medstudenter. Lauren skal ha sagt til sine medstudenter at han hadde ambisjoner om å bli millionær.

Videre gikk ferden til handelsskolen Baruch School of Business og Baruch College hvor han droppet ut etter to år. Han tjenestegjorde i den amerikanske hæren fra 1962 til 1964.

I 1968 ble han gift med Ricky Low-Beer og de fikk tre barn hvorav to sønner og en datter: Andrew Lauren, David Lauren og Dylan Lauren.

Lauren gikk aldri på moteskole, men jobbet for Brooks Brothers som selger. I 1967 med åpnet han en slipsforretning med økonomisk støtte fra Norman Hilton, hvor han solgte egendesignede slips under merket "Polo".

Skandinavia[rediger | rediger kilde]

Ralph Lauren gjorde et stort gjennombrudd i Skandinavia mellom 1980- og 1990-tallet med fargeglade piketrøyer og bomullskjorter med button-downkrage.

I NBC-tv-serien Venner for livet jobbet Rachel Green for selskapet til Ralph Lauren. Ralph Lauren spilte seg selv i to episoder av serien.

Juksebilder[rediger | rediger kilde]

Høsten 2009 ble Ralph Laurens kritisert for bruk av manipulerte bilder. Først ut var et bilde av modellen Filippa Hamilton, hvor både hoftene og midjen var smalere enn hodet, noe som i virkeligheten er fysisk umulig.[1] Ralph Lauren truet først med å saksøke kritikerne, men kom senere med en beklagelse.[1]

Ikke lenge etterpå ble det oppdaget nok et manipulert bilde, denne gangen av modellen Valentina Zelyaeva.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «VG». Besøkt 25. oktober 2009. 
  2. ^ «Kjendis.no». Besøkt 25. oktober 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ralph Laurens offisielle hjemmeside