Radio Ga Ga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Radio Ga Ga» er en sang av rockebandet Queen, skrevet av trommeslager Roger Taylor. Sangen var en kommentar til at TV tok over radioens popularitet, samt musikkvideoens og MTVs kommen. Sangen var en klage på at variasjonen i radioprogram og de spilte musikktypene minket. Taylor skrev egentlig sangen som «Radio Ca-Ca» (angivelig på grunn av noe hans sønn hadde mumlet en gang), men dette ble etter hvert forandret til «Radio Ga Ga» fordi det lød bedre og klarere, og rullet av tunga lettere.

Sangen ble sluppet som en singel 23. januar 1984 og er på plata The Works. Til sangens musikkvideo kjøpte faktisk Queen opp deler av rettighetene til filmen Metropolis fra 1927 for å bruke disse delene i videoen.

Singelen var en stor verdenssuksess for bandet, og nådde førsteplass på listene i intet mindre enn 20 land, og kom til topp 20 i totalt 36 land. Den nådde andreplass i Storbritannia og sekstendeplass i USA.

I 2004 ble sangen «covret» av bandet Electric Six. Videoen viser Electric Six' frontfigur Dick Valentine som Freddie Mercurys spøkelse, dansende på sin egen grav. Roger Taylor har sagt sin mening om dette, og synes videoen er smakløs, og at han «venter på royaltien».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]