R.U.S.E.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
R.U.S.E.
UtviklerEugen Systems
UtgiverUbisoft
DistributørSteam
SpillmotorIRISZOOM
PlattformWindows, Xbox 360, PlayStation 3
Utgivelse9. september 2010
SjangerSanntidsstrategi
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: T
Nettstedwww.rusegame.com

R.U.S.E. er en sanntidsstrategispill utviklet av Eugen Systems og utgitt av Ubisoft i september 2010.

R.U.S.E. skiller seg fra mange andre strategispill ved at det involverer lokkeduer, falske baser og andre knep for å lure sine fiender. På den måten vil spilleren kunne foreta eller avsløre overraskelsesangrep. På grunn av den kompliserte strukturen i spillet, ble det fryktet det kan kjøretur unna «casual gamers», noe Ubisoft hevder å ha løst. I flerspillermodus er det mulig sette tidsavgrensing for å unngå at en runde skal ta for lang tid, ettersom spillets natur gjør at en runde i teorien kan vare i timevis dersom lagene er jevne. Det er også mulig å spille på lag med andre.

R.U.S.E foregår under andre verdenskrig. Slagene i spillet foregår i Nord-Afrika (Battle of the Kasserine Pass), Italia (Battle of Monte Cassino), Frankrike (invasjonen av Normandie), Nederland, Ardennene (Ardennerslaget) og Tyskland.

Handling[rediger | rediger kilde]

R.U.S.E. finner sted i løpet av andre verdenskrig, gjennom perspektivet til Joseph Sheridan - en amerikansk soldat som slåss i Europa. Sheridan, en tidligere student ved Harvard University, slutter seg til det amerikanske militæret når verdenskrigen brøt ut. I 1945 blir Colditz slott frigjort av general Sheridan og hans soldater som ønsker å frigjøre en hemmelig spion, med kodenavnet Nightingale, som vet om identiteten til en spion fra aksemaktene - som går under kodenavn Prometheus.

Kart[rediger | rediger kilde]

Dimensjon er en viktig del av R.U.S.E., og de ulike kartene kan være enorme. Det er mulig å rotere, endre vinkel og zoome på brettet. Zoom-funksjonen er sentral for å få oversikt og kjempe enkelte slag for å kjempe strategisk og taktisk. Spillet er designet på den måte at dersom man zoomer helt ut vises spillet som kart på et bord med ulike brikker. Dette viser hvordan spilleren som militær leder overvåker og kommanderer troppene. Brikkene «stables» oppå hverandre når man zoomer ut istedenfor å bli skalert mindre, og man kan enkelt se hvor mange styrker man har i visse områder, hvor det kjempes og hvor fienden beveger seg. Ved å zoome inn skaleres «brikkene» deretter og jo nærmere man kommer spillbrettet, jo mer presisjon kan man utføre ved kommandering av styrker. Utseendet på «brikkene» (eller styrkene) forandrer seg ut ifra hvor mye man har zoomet inn. Fiendenes brikker vil vises som «ukjent infanteri», «ukjent lett stridsvogn» o.l. i områder man ikke selv er i.

Strategier[rediger | rediger kilde]

I R.U.S.E. benytter man ulike knep for å bløffe og avsløre/overvåke motstanderens strategi. Man kan for eksempel spionere for å se hvilke styrker som skjuler seg eller overvåke hvilke kommandoer som blir gitt i en sektor over en gitt tid, skjule sine egne styrker på radar eller benytte lokkeduer. Ved å lure motstanderen kan man komme med overraskelsesangrep, få fienden til å stasjonere troppene på feil side av en by o.l.

Beta og demo[rediger | rediger kilde]

En offentlig beta-versjon av spillet ble gjort tilgjengelig gratis på Steam, og var spillbar fram til 9. april 2010. 25. august 2010 ble det utgitt en demo på Steam som inneholder et eksklusivt enspillerkart.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]