Scandic Hønefoss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Quality Hotel Ringerike»)
Scandic Hønefoss
Beliggenhet
AdresseKongens gate 3, Hønefoss
LandNorge
Bygningsdata
Rom82
Kart
Kart
Scandic Hønefoss
60°09′59″N 10°15′26″Ø

Scandic Hønefoss er et hotell i Hønefoss som til å begynne med het Hotell Ringerike og senere ble til Quality Hotel Ringerike. I dag er imidlertid hotellet tilsluttet Scandic Hotels. Adressen er Kongens gate 3, men bygningsmassen har både fasade og adkomst via Kirkegata. Hotellet disponerer egne parkeringsplasser i direkte tilknytning med bygningsmassen. Scandic Hønefoss er franchisedrevet, og daglig leder er Kåre Grønli, gjennom Hønefoss Hotelldrift AS. Grønli driver også Notodden Hotel.

Hotell er bygget på grunnmurene av tidligere Hønefoss Bryggeri og sto ferdig i 1989. Det har 82 rom og 156 senger. Til å begynne med hadde det egen restaurant, men denne benyttes nå bare til frokostbuffeten og ellers kun etter avtale. Det ligger imidlertid en liten bar/pub med alle rettigheter i direkte forbindelse med resepsjonen, som også er åpen for publikum innenfor kommunens sjenketider. Hotellet ligger imidlertid kun cirka 100 m fra Søndre torv, som er midt i hjertet av Hønefoss og i umiddelbar nærhet av flere gode restauranter og puber, samt den lokale bussterminalen og drosjesentralen. Det er dessuten gangavstand til Hønefoss stasjon, med Bergensbanen.

Bygningsmassen eies av eiendomsutviklerene Jan og Knut Solberg, sammen med Haakon Tronrud i Tronrud Eiendom. Disse lanserte høsten 2019 planer om å bygge ut hotellet til nærmere 180 rom, gjennom et nytt tilbygg som også vil sammenfatte Sentrumskvartalet med hotellet. Sentrumskvartalet omfatter i dag blant annet Nordisk Film Kino Hønefoss og Ringerike bibliotek.[1]

Andre overnattingssteder[rediger | rediger kilde]

I henhold til avstand fra sentrum av Hønefoss

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Espen Ødegård (2019) Slik vil de forandre Hønefoss sentrum: – Du kan gå tørrskodd mellom hotellet og kinoen. Ringerikes Blad, 24. november 2019.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]