Punky – ei jente med tæl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Punky - ei jente med tæl
orig. Punky Brewster
Sjanger Familiekomedie
Skaper David W. Duclon
Åpningstema "Every Time I Turn Around" av Gary Portnoy
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 4
Episoder 88
Produksjon
Produsent Rick Hawkins
Liz Sage
Lengde 24 min.
Sending
Kanal NBC
Periode 18.9.198427.5.1988
Eksterne lenker
Sending
TV.com-oppsummering

Punky – ei jente med tæl (originaltittel: Punky Brewster) var en amerikansk humor- og familieserie som gikk på NBC fra 1984 til 1988. Serien handlet om den syv år gamle foreldreløse jenta Punky, som etterhvert blir boende sammen med enkemannen Henry. Rollen som Punky ble spilt av Soleil Moon Frye mens rollen som Henry ble spilt av George Gaynes.

Serien gikk på NRK fra 1985 til 1987.[1][2]

Soleil Moon Frye (Punky) ble både i 1986 og 1989 tildelt Young Artist Award for sin rolle i serien. Det kan ellers nevnes at serien produsenter ble nominert til Emmy-prisen både i 1985 og 1986.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Punky Brewster er en syv år gammel jente som er tøff og har mengder med selvtillit og pågangsmot. Dette skal komme godt med den dagen hun blir etterlatt av sin egen mor på et kjøpesenter i Chicago. Sammen med sin trofaste venn, hunden Brandon, bestemmer Punky seg for å finne et nytt sted å bo. Det finner hun i et gammelt hus hvor enkemannen Henry bor. Punky bestemmer seg for at Henry skal bli hennes nye far. Henry går Ikke umiddelbart med på det, men etterhvert oppstår det et vennskap mellom Punky og Henry. Henry forsøker å hjelpe henne med å oppspore moren, men da det ikke lykkes ender hun opp på barnehjem. Hun rømmer imidlertid og etterhvert blir Henry hennes fosterfar.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Den animerte serien It's Punky Brewster (1985 til 1986) var en Spin off av Punky.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]