Puls (avis)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Puls er en norsk musikkavis som, med et opphold på fire år, har kommet ut siden 1978. Første redaktør var Tore Olsen. I motsetning til konkurrenten Nye Takter, hadde Puls et større fokus på amerikansk musikk og populærkultur. Uenigheter med utgiverne førte til at Olsen i 1985 tok med seg det meste av redaksjonen og startet Beat.[1] Ny redaktør ble Arild Rønsen, de første årene sammen med Helge Gaarder som redaksjonssekretær. Puls gikk inn som magasin i 1998. Etter en periode som rent nettmagasin, ble Puls igjen lansert som magasin, denne gangen som gratismagasin som ble distribuert gjennom norske platebutikker.

Puls var månedsavis frem til 1993, da utgivelsene ble hyppigere, og skiftet i 1996 navn til Puls Furore, et navn som ble stående til magasinet gikk inn i 1998. I en periode ble Puls også distribuert av Klassekampen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rakvaag, Geir (2022). «Østkanten mot vestkanten». deLillos Hjernen er alene. Oslo: Falck Forlag AS. s. 33. ISBN 978-82-93976-24-0. «Puls hadde skiftet eiere. Den forrige redaksjonen brøt ut og startet Beat.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]