Professor Dementor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Professor Dementor
Første opptreden«Ron the Man»
Informasjon
KjønnMann
FamilieMor
SkuespillerPatton Oswalt (stemmeskuespiller)
StemmePatton Oswalt
Skapt avMark McCorkle
Bob Schooley
In-universe-informasjon
Kim Possible universe

Professor Dementor (egentlig etternavn Demenz) er en fiktiv skurk fra Disneyserien Kim Possible. Originalstemmen blir gitt av Patton Oswalt.

Om Professor Dementor[rediger | rediger kilde]

Dementor er en gal vitenskapsmann og bitter rival av Doktor Drakken. Drakken og Dementor later til å være verdens to mest fremstående gale vitenskapsmenn (men Dementor er den mest kjente), og de ligger i konstant konkurranse om ta over verden først. I likhet med Drakken har også Dementor lakeier, onde oppfinnelser og så videre. Men i motsetning til Drakken (som vanligvis baserer seg på å stjele det han trenger) satser Dementor på å lage de fleste innretningene sine selv, som faktisk funker ganske bra.

Dementors oppfinnelser inkluderer Transportulatoren (en teleporteringsinnretning som Drakken lurte Kim til å stjele), Bondo-Ballen (et sterkt klebemiddel) og hans dramatiske villmannslys (som egentlig bare er en lommelykt med rødt lys som han lyser opp ansiktet med). Dementor ser ut til å ha betydelig flinkere undersåtter, mer ressurser og generelt bedre selvtillit enn Drakken, noe som resulterer i at Drakken misliker ham sterkt.

Dementor er også den eneste av Kims sterkeste motstandere som aldri har gått i kompaniskap med andre skurker for å gjennomføre planene sine (trolig fordi han satser på egne evner). Ulikt de fleste skurkene, fremstår Dementor som tilregnelig, kompetent og ikke spesielt rar. I alle fall var han det i begynnelsen. Når han dukket opp første gang, var han trolig den mest «seriøse» av skurkene. Det eneste merkelige med ham var at han er kort, bruker en metallmaske og snakker i et høyt stemmeleie med tysk aksent. I senere episoder begynte han å komme med bisarre taktikker, som å bruke mutant-dachshunder, gavebutikk-feller og sitt patenterte dramatiske villmannslys, og det ble tydelig at han ikke er den skarpeste kniven i skuffen. Faktisk kan man diskutere om ikke Dementor, i likhet med DNAmy, er fanget i sitt eget nett av galskap, noe som trolig kan forklare at han aldri har blitt noen seriøs trussel for verden.

I «Rewriting History» blir det avslørt at Dementor hadde en forfar som var like smart (dog noe uetisk) som dagens Dementor. Dette viste seg imidlertid å være del av en drøm, og er derfor ikke nødvendigvis kanon.

Ironisk nok deler Drakken og Dementor en leir som timeshare. I episoden «Mind Games» ble Drakken nødt til å ødelegge den da han fant ut at Wade hadde tipset Hæren om hans posisjon. Heldigvis for Dementors del, bodde han ikke der da. Dette ble brukt på nytt i «Rewriting History», når Drakken måtte flytte dit mens hovedkvarteret hans ble behandlet mot gigantisk mutanttermitter. Dette er dog også en del av en drøm.

Dementors etternavn og skurkealias er begge referanser til den mentale tilstanden demens.