Prodigy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Prodigy Communications Corporation (også Prodigy Services Corp., Prodigy Services Co., Trintex) var en onlinetjeneste som tilbød brukerne tilgang til et bredt tilbud av nettverktjenester, inklusive nyheter, vær, shopping, oppslagstavler, spill, avstemninger, ekspertartikler, banktjenester, aksjeinformasjon, reiser og en rekke andre muligheter.

De første brukerne anvendte PC-er for å få tilgang til Prodigy-tjenesten gjennom POTS eller X.25-oppkobling. Fra begynnelsen ble 1200 bit/s modem støttet. I et forsøk på å gi et raskere og mer stabilt modemmarked, tilbød Prodigy lavkostnads 2400 bit/s interne modemer til brukerne med rabatt. Snart tilbød Prodigy også 56 kbit/s modem istedet.

Selskapet hevdet at de var først med en onlinetjeneste for forbrukere, via omtale av sitt grafiske grensesnitt og grunnleggende arkitektur til forskjell fra CompuServe, som startet i 1979 og anvendte et kommandogrensesnitt.

I 1990 var Prodigy den nest største onlinetjenesten, med 465 000 abonnerende brukere, rett bak CompuServes 600 000 brukere.[1]

Fra starten var hovedkontoret i White Plains i New York, men en stund senere flyttet hovedkontoret til Austin i Texas.

Referanser[rediger | rediger kilde]