Powermad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Powermad
OpphavMinneapolis, Minnesota
SjangerSpeed metal
Aktive år1984-1990, 2007-
PlateselskapReprise Records
Nettstedhttp://www.powermadinfinite.com
Medlemmer
Joel DuBay
Jeff Litke
Todd Haug
Dodd Lowder
Andre forhold

Powermad er et speed metal band fra Minneapolis, Minnesota, USA. Bandet har ofte blitt kalt et innovativt og ofte glemt speed metal band. Bandets intrikate gitarriff er kraftig influert av thrash metal band som Metallica og Testament. Vokalist Joel DuBay sin stemme er lett gjenkjennelig med sin blanding av sang og høye skrik.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet startet i 1984.

I 1986 ga de ut en EP på plateselskapet Combat Records. Combat Records ga ut demoer med ymse band på den tiden, i en serie de kalte Boot Camp. Demoen inneholder fire låter inkludert Gimme Gimme Shock Treatment som er en coverlåt originalt utgitt av Ramones.

Like etter Boot Camp skrev de under på en kontrakt med Reprise Records og ga ut EP-en The Madness Begins i 1988. EP-en ble etterfulgt av albumet Absolute Power i 1989. Absolute Power er Powermad sitt eneste fullengdealbum per tidlig 2008. Utgivelsen av Absolute Power resulterte i en god del gode kritikker, og en åpningsturné for Overkill i USA. Powermad slo aldri skikkelig igjennom, men utgivelsene deres anses som samleobjekter for samlere av thrash metal og speed metal.

I 2007 startet Powermad igjen etter en pause på godt over 15 år. Et nytt album er under innspilling, men noen utgivelsesdato er ikke nevnt ennå. Powermad opptrådte på Bang Your Head!!! festivalen sommeren 2007 i Balingen, Tyskland.

9. februar 2008 la Powermad ut en lenke for gratis nedlasting av The Madness Begins... og Absolute Power i sin blogg på MySpace.

23. juni 2011 oppdaterte Powermad sin offisielle nettside med et nytt design. I tillegg har de lagt ut en ny single, Soul Descending, som er gjort tilgjengelig som video (YouTube), mov, mp3 og på nettsiden. I den samme oppdateringen opplyser Joel DuBay at Dirk VerBeuren spiller trommer i Powermad.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende[rediger | rediger kilde]

Tidligere[rediger | rediger kilde]

  • Bill Hill – gitar (1984–1987)
  • Adrian Liberty – trommer (1984–1990)
  • John Macaluso – trommer (John Macaluso spilte trommer på albumet Absolute Power. med unntak av Failsafe) (1989)
  • Dodd Lowder - trommer (2007-2011)

Diskografi[rediger | rediger kilde]

År Utgivelse Plateselskap Kommentar
1986 Powermad Combat Records Demo originalt kun utgitt på vinyl.
1988 The Madness Begins... Reprise Records EP utgitt på CD, MC og vinyl. CD eksisterer kun som promo!
1989 Absolute Power Reprise Records Debutalbumet som er utgitt på CD, MC og vinyl.
1999 Combat Boot Camp Century Media Records Nyutgivelse av demoen fra 1986 på en remastret CD. I tillegg til Powermad kunne man også finne Boot Camp demoene til Napalm og Have Mercy på denne skiva.
2015 Infinite Pentacat Records Fullengde album utgitt på CD, Vinyl og som digital nedlasting.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]