Postcode Address File

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Postcode Address File (PAF) er en oversikt over alle postadresser i Storbritannia, som vedlikeholdes og formidles mot lisensavgift av Royal Mail. PAF inneholder pr. januar 2007 over 27 millioner postadresser.

Filen kan kjøpes på flere forskjellige digitale medier, og det er også utviklet programvare av Royal Mail og av tredjepart for å behandle dataene.

I tillegg til å bruke filen for å få korrekt adressering, er det mange selskaper som bruker den til andre formål, som utregning av forsikringspremier der risikoen er avhengig av bosted, markedsføring, statistikk og annet.

Royal Mail er klar over og sier fra om at PAF inneholder feil, dels på grunn av feiltasting/feilinnlesning, og dels på grunn av at det kan gå en tid før nye adresser blir innlemmet, spesielt ved større utbyggingsprosjekter. Dette har ført til problemer for en del mennesker, fordi mange selskaper til tross for advarsler antar at PAF ikke inneholder feil, og derfor nekter å opprette kundeforhold med personer som oppgir avvikende adresser.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 29. september 2007. Besøkt 15. januar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]