Portaldiskusjon:Språk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Portal:Språk er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Kriterier for utvelgelse[rediger kilde]

Etter ønske under kandidatprosessen skriver jeg ned kriteriene for utvelgelse av artikler her. Dette er bare løse retningslinjer, og kan godt bøyes og tøyes litt.

  • «Månedens språk» er ment å inneholde en utmerka eller anbefalt artikkel om enkeltspråk. Men om vi «går tom» for slike artikler kan man også velge andre.
  • «Månedens artikkel» kan være alle språkrelaterte artikler utenom enkeltspråk. Disse trenger ikke å være utmerka eller anbefalte, men det kan være en god plass å belyse utmerka/anbefalte artikler som ikke handler om enkeltspråk.
  • «Månedens bilde» er et bra språkrelatert bilde fra Commons.
  • «Månedens Wikipedia-utgave» kan være en hvilken som helst annen Wikipedia, men helst en som har relevans i tida – for eksempel at den nylig har passert sin X. artikkel (det være seg sin 100. artikkel eller sin 1 000 000. artikkel), eller antall brukere eller andre ting. Det bør stå et par setninger om wikien og språket, og hvorfor akkurat det språket er valgt.

Som sagt, dette er bare retningslinjer, og de kan godt «brytes». Jon Harald Søby 3. nov 2009 kl. 01:16 (CET)