Portaldiskusjon:Danmark

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Portal:Danmark er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Bruksanvisning for bidragsytere på Portal:Danmark

Dette er generelle råd og tips til bidragsytere på Portal:Danmark om hvordan portalen bør vedlikeholdes slik at den holder en høy standard. En god portal må oppdateres jevnlig og ha et harmonisk og pent utseende.

På Portal:Danmark er det fem roterende felter:

  • «Utvalgt artikkel» er ment å inneholde gode lister og anbefalte eller utmerkede artikler relatert til Danmark. Men om vi «går tom» for slike artikler kan man også velge andre
  • «Utvalgt biografi» kan være biografier om alle personer relatert til Danmark. Det bør være variasjon mellom historiske og dagsaktuelle personer.
  • «Utvalgt sted» kan være alle steder relatert til Danmark. I ingressen bør det framgå hva som er spesielt med dette stedet.
  • «Utvalgt fra kulturkanonen og verdensarven» kan være alle temaer relatert til Danmarks kulturkanon eller verdensarven i Danmark
  • «Ukens bilde» er et bra bilde fra Commons, relatert til Danmark. Det bør være variasjon mellom historiske og dagsaktuelle motiv.

Prøv å varier tematikk i artikler som vises samtidig, og i de ulike månedene, og prøv også å finne varierende motiver for Ukens bilde. Dette er for å skape en bred portal som kan fange interessen til så mange som mulig. Kun Utvalgt artikkel er ment å inneholde gode lister og anbefalte eller umerkede artikler.

Selve portalen og de faste rubrikkene kan endres ved å redigere undersidene.

Jeg har sett at både den danske og svenske Danmarksportalen bruker rødt og hvitt fra flagget som hovedfarger i rammene i portalen sin. Jeg synes det kan være en god idè for oss også. Men det er bare min mening og jeg vil gjerne høre andres. Anne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 19:18 (CET)

Høres bra ut syns jeg. mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 19:58 (CET)
Ja ... må nesten le. Det ble noen forferdelig grusomme blåfarger i innledningen.Anne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 20:22 (CET)
Ja, turkis er vel ikke det mest typisk danske, tror jeg. Lesbarheten på min maskin er langt under pari. Gøy forsøk, bare fortsett, jeg trenger mere å flire av! (B--§)) --Bjørn som tegner 18. jan 2010 kl. 20:30 (CET)
Ler høyt!Anne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 20:34 (CET)

Har vi virkelig bare tre anbefalte og utmerkede artikler om Danmark? Det må vi jo gjøre noe med. Kan ikke Færøyene regnes inn her, eller risikerer vi problemer da? mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 22:16 (CET)

Jeg har sett det er veldig få, ja. Jeg har jo planer om å jobbe mer med Karen Blixen og Den danske gullalder, kanskje de kan bli til noe med tid og stunder. Burde ha noen flere også etter hvertAnne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 22:43 (CET)

Har lagt inn flere artikler som er knyttet til Danmark på en eller annen måte. mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 22:34 (CET)

Har sett det. Veldig fint! Lurer på en ting; den boksen hvor det står «Utvalgt biografi» f.eks. Er det slik at det bare er artikler som er anbefalt el.utmerket som kan stå der også? Hvis det er slik er det nesten ikke noen artikler å velge mellom. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 22:38 (CET)
Fyll på med det du har, Blixen må jo være en bra kandidat for den plassen. Ellers burde vi hatt to kolonner på anbefalt/utmerket, men jeg vet ikke hvordan det ordnes, men kanskje noen som vet? mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 22:56 (CET)
Kan tre kolonner, som er lagt inn nå, være et alternativ? En for utmerket, en for anbefalt og en for gode lister. Eller er det er det best med to? – Cocu (d) 18. jan 2010 kl. 23:14 (CET)
Tre kolonner synes jeg er fint! Jeg fant ikke ut av hvor jeg fant disse «merkene», men der hadde du dem. Anne-Sophie Ofrim 18. jan 2010 kl. 23:18 (CET)

Dette blir bra! mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 23:29 (CET)

Danmarksportalen på svensk Wp er en God portal. Må det lages en ny mal for dette, eller blir {{Link UA}} brukt til dette også? mvh Ooo86 18. jan 2010 kl. 23:31 (CET)

Bruk Link UA. mvh - Ulf Larsen 18. jan 2010 kl. 23:40 (CET)

Fargevalget[rediger kilde]

En liten kommentar (dessverre uten noen konkret løsning) fra sidelinjen her. Fargevalget med rødt/hvitt/blått etc. på denne portalsiden er, i mine øyne, alt for skarpt. Går det ann å duse ned fargene litt? Stigmj 5. feb 2010 kl. 12:12 (CET)

Hei! Det kan sikkert Cocu ordne. Selv synes jeg fargene er fine. :-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 5. feb 2010 kl. 12:20 (CET)
Satte inn en lys gråfarge som bakgrunn, men jeg vet ikke om det ble bedre. Hva synes dere? Kan vi ha det slik? – Cocu (d) 6. feb 2010 kl. 17:35 (CET)
Aner ikke. Ler! Liker både denne og den forrige. Men at den er lys grå vet jeg vel ikke. Kanskje Stigmj kan si litt mer.. bedre nå? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 6. feb 2010 kl. 17:49 (CET)
Vet ikke med dere, men Firefox 3.5 gjør i alle fall at thumbs gir en hvit marg rundt thumbrammen som ikke ser bra ut og kan ikke si at jeg synes det var en forbedring. Synes det var greit før... Mvh Prillen 6. feb 2010 kl. 20:55 (CET)
Sånn ser det ut her også. Du har rett i at det ikke gjør seg noe særlig.Mvh.Anne-Sophie Ofrim 6. feb 2010 kl. 21:04 (CET)
Ser slik ut her også, og det så ikke så bra ut. Satte derfor tilbake fargene slik det var før. – Cocu (d) 7. feb 2010 kl. 02:57 (CET)

Visste du at:[rediger kilde]

Jeg la inn om det usynlige høydepunktet nord for Limfjorden, som jeg har passert flere ganger, men jeg husker fortsatt ikke navnet. Håper noen kan fikse det. - og nei, det ligger ikke på Snapseruten, men en av margarittrutene passerer. Tindebestigning uten svette og pes, hvis en ikke møter kyr. --Bjørn som tegner 18. jan 2010 kl. 23:58 (CET) PS: Synd med så mange blålenker i noe som skulle bli rødt/hvitt - det blir jo svorskfarget likevel. DS

Ler... Det mener Møllehøj?Anne-Sophie Ofrim 19. jan 2010 kl. 00:03 (CET)

Kategorier[rediger kilde]

Noen som skjønner hva som ble feil da jeg prøvde å legge inn tekst i kategoriboksen? Anne-Sophie Ofrim 19. jan 2010 kl. 00:16 (CET)

Ser ut til at du manglet et kolon mellom «[[» og «kategori». Har lagt de inn igjen, så kan du se om de ble som ønsket :-) – Cocu (d) 19. jan 2010 kl. 08:57 (CET)
Så fint! Takk! Anne-Sophie Ofrim 19. jan 2010 kl. 10:06 (CET)

Dronningen + sport[rediger kilde]

Jeg kunne tenke meg at vi hadde en kort presentasjon av dronningen i en boks øverst til høyre med bilde og våpenskjold. Er det en ide? Hva med en boks med sport også, f.eks? Eg berre spør ut i lause lufti. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 20. jan 2010 kl. 18:01 (CET)

Lyst til å bidra?[rediger kilde]

Rydding[rediger kilde]

Hei. Veldig bra tiltak :) Imidlertid tror jeg at ambisjonsnivået kanskje er for høyt og derfor fjernet jeg nyhetsboksen da danske nyheter på no.wp er så sjeldne at det kommer å bli utdatert. Men jeg kommenterte den ut så hvis noen er uenige er det bare å fjerne «<!-- -->».

Og ellers så synes jeg at fargene gjør det litt forvirrende siden det er samme farge som lenker til uskrevne artikler. Kanskje man hellere kunne få et dansk preg ved å sette Dannebrog inn sammen med noen bilder (Lille Havfrue osv. eller alternativ «utvalgt bilde») øverst på siden. Videre hadde det sikkert vært lurt med rotasjonsmekanismene som noen andre portaler bruker slik at rotasjon av bilder og artikler vil skje uten vedlikehold. Og siden Anne-Sophie Ofrim legger en stor jobb i å lenke til siden (bra!) så kommer det vel også fler besøkende til siden, og da burde tomme bokser fjernes synes jeg (regner med de står som inspirasjon til skribenter?). Mvh Prillen 31. jan 2010 kl. 11:09 (CET)

Hei Prillen! Helt i orden at du fjernet den nyhetsboksen. Jeg har ikke gjort noe særlig med portalsiden etter at den ble opprettet bl.a. fordi jeg ikke ønsker at dette er noe som er «mitt», men som de som har lyst kan endre/bidra på. Det med rotasjonsmekanisme høres smart ut, men jeg vet ikke hvordan man får til det. Når det gjelder de tomme boksene så er vel svaret det samme som i første setning. :-) Du har forresten helt rett i at det kan være forvirrende med fargene. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 11:28 (CET)
Har forsøkt å legge inn en slik funksjon for utvalgt bilde. Den fungerer slik at den endrer bilde rundt månedsskiftet, samtidig som man får et arkiv over alle bildene som har vært utvalgt. Den forutsetter imidlertid at der er lagt inn utvalgt bilde for den neste måneden, ellers blir boksen stående tom. Oppe i høyre hjørne av boksen står det nå en lenke til arkiv ved siden av rediger. Ved å gå inn her kommer man inn i arkivet hvor alle bildene vises, og derifra kan man opprette utvalgte bilder for flere perioder fremover. Hvis dette kan brukes, så kan jeg opprette en slik funksjon for utvalgt artikkel og utvalgt biografi også. – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 11:54 (CET)
Veldig bra, men utsatt for at det bare blir en tom boks dersom/når det ikke er lagt inn bilde for neste måned (i morgen dersom det ikke legges inn for februar!). Hadde det vært mulig å vise et tidligere vist bilde dersom det ikke er noe bilde for inneværende måned? Mvh Prillen 31. jan 2010 kl. 12:05 (CET)
Cocu:Jeg synes det ser veldig flott ut! Jeg kan kikke litt på Commons for å se på bilder i løpet av dagen og legge dem inn som forslag. Det hadde vært fint om du laget slikt oppsett for biografi og utv.art.også, ja.Mvh.Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 12:13 (CET)
Det er bra. Da skal jeg lage dette for biografi og artikkel også.
Prillen: Ja, funksjonen er litt utsatt på det området der. Er litt usikker på om det er mulig å vise et tidligere bilde i og med at funksjonen bruker {{CURRENTMONTHNAME}} og {{CURRENTYEAR}}, men jeg skal sjekke litt mer og se hvordan det er løst på de andre portalene. – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 12:16 (CET)
Tok turen innom noen andre språk. Tyskene har utvalgt bildearkiv fra 2005 – en rask måte å inspirasjon/bilder på? Og danskene har finere layout (hvit skrift på rød bunn) – hva synes dere? Mvh Prillen 31. jan 2010 kl. 12:28 (CET)
Skal kikke på det tyske. Når det gjelder utvalgte artikler så har vi veldig få og det er vel bare å ta dem i rekkefølge. Danskenes layout er vel flaggfargene og jeg liker den bortsett fra headeren som jeg synes er litt ... glorete. Ler! Du kan gjerne bytte fargene her om du har lyst, antar jeg. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 12:40 (CET)

Portalen bør stå på denne listen: [1] Det er så mange koder der at jeg synes det er skummelt å kløne meg inn. Cocu, please? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 14:03 (CET)

Da er Danmark med på listen. :-) – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 14:10 (CET)
Du er en engel! Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 14:11 (CET)
Jeg har lett etter den malen som står nederst på siden uten å finne den. Tenkte å sette inn Danmark der. Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 15:11 (CET)
Du finner den under {{portaler}}. – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 15:14 (CET)
Takk! Da har jeg ordnet det. Kan du ta en titt på det jeg har satt inn og skrevet om forslag til bilder? Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 15:22 (CET)

Artikkelen Saint Thomas er en anbefalt artikkel. Kan den også settes her? Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 15:35 (CET)

Den danske kolonitiden utgjør jo en stor del av artikkelen, og den er kategorisert under Dansk Vestindia, så jeg synes det er greit å ta den med her. – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 15:42 (CET)
Har gjort det. :-) Synes det begynner å hjelpe nå. Men du? Skal vi gjøre noe med fargene som Prillen skrev om over her?Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 16:04 (CET)
Ja, det begynner å hjelpe seg nå. Vi kan godt gjøre noe med fargene ja. Hadde i tankene å legge inn samme farge i toppen av boksene som den danske har, med hvit skrift, men uten å gjøre den øverste like stor som den danske. Hva tror du om det? – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 16:11 (CET)
Go For It! ;-) Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 16:16 (CET)
Da har jeg lagt inn farger. Gjorde også en liten ommøblering for å få plass til et kategoritre. Ble det brukbart, eller var det bedre som det var? – Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 16:36 (CET)
Jeg synes det ble veldig fint! Både fargene og kategoriene!! Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 16:40 (CET)
Enig - bra forbedring! Det gir unektelig et visst dansk inntrykk. mvh - Ulf Larsen 31. jan 2010 kl. 17:49 (CET)

Wow! Nå har det jo blitt riktig så fint her Og det meste er på plass ser jeg (i hvert fall for februar...) Imidlertid er der enda et par ting som jeg synes kunne bli enda bedre. Er det stemning for å flytte andre-portaler-boksen ned under utvalgt biografi for å få de to artikkelbokser på samme høyde. Videre så synes jeg at det ikke burde være biografier i «utvalgt artikkel» da det som nå da kan bli to biografier samtidig. Hva synes dere? Og siden Søren Kierkegaard er AA kanskje vi skulle sette symbolet på? Og estetisk synes jeg kanskje overskriften i Niels Bohr artiklen burde sløyfes – noen meninger? Og helt til slutt: Bra jobbet! Mvh Prillen 31. jan 2010 kl. 20:21 (CET)

Enig i dette. Når vi nå kommer til februar så vil Dansk Vestindia være utvalgt artikkel, mens H.C. Andersen vil være utvalgt biografi. Enig i at overskriften i biografien om Niels Bohr burde sløyfes, så jeg tok den vekk. Byttet også plass på biografiboksen og andre-portaler-boksen. Synes det ble bedre Cocu (d) 31. jan 2010 kl. 21:50 (CET)
Enig jeg også. Ser Cocu har ordnet det og det ble fint. Anne-Sophie Ofrim 31. jan 2010 kl. 21:56 (CET)
Blir jo arbeidsløs av å ha Cocu her... Ser veldig bra ut nå synes jeg! Da mangler vi vel bare at den berømte «noen» skriver en dusin UA/AA/GL. Og skulle man bli nøye så kunne man kanskje også gi «Visste du at…» litt mindre fokus på hovedstaden. Mvh Prillen 31. jan 2010 kl. 22:38 (CET)
Jeg har merket meg det oså; skal prøve å tenke ut noe. Synes dere forresten vi burde ha denne malen nederst på siden:Mvh.Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 10:40 (CET)


Kanskje det burde byttes bilde i den utvalgte artikkelen? Finnes andre bilder der vi kunne bruke som viser Dansk Vestindia. Slik portalen står nå ser det ved første øyekast ut som to biografier denne måneden også. Hva tro dere?Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 15:19 (CET)

Tenkte samme tanke om Dansk Vestindia, men hadde ikke noe særlig forhold til noen av bildene (hva som er mest relevant) – skift ivei hvis du har et «utvalgt». Mht. malen over verdensarv synes jeg det bare er å legge til, men kanskje ikke helt nederst? Mvh Prillen 1. feb 2010 kl. 16:18 (CET)
Enig i dette. Søkte litt på Commons i går, men fant ikke noe som virket umiddelbart bedre. Men et alternativ hadde kanskje vært å legge inn det nederste kartet fra infoboksen i artikkelen? – Cocu (d) 1. feb 2010 kl. 17:58 (CET)
Eh... sorry altså, men jeg skiftet akkurat bilde nå. Se hva du synes og ta gjerne et annet. Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 18:00 (CET)
Hehe.. Såg bilde ble byttet i det jeg la inn kommentaren. Bildet ble bra det. Cocu (d) 1. feb 2010 kl. 18:02 (CET)
Ler... talar du landsmål.. ;-) Det er muligens litt lite. Når det gjelder den malen over Verdensarven vet jeg ikke helt hvor den bør stå. Prillen mente den ikke burde stå i bunnen; høres ok for meg. Du/dere kan ha den hvor dere vil. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 18:07 (CET)
Jepp, gjør nok det Snakker Vest-Telemark-dialekt, men skriver bokmål... Sniker seg imidlertid inn et ord nå og da :-) Bildestørrelsen kan godt økes litt ja. Malen vet jeg ikke helt hvor passer best inn. Hvis den ikke står nederst vil den kanskje føre til en litt rotete plassering på boksene hvis de endrer størrelse? Ser den svenske utgaven har en egen boks for natur og verdensarv. Kanskje vi også kunne hatt noe slikt? – Cocu (d) 1. feb 2010 kl. 18:18 (CET)
Ler! Fint at folk holder på dialekten. :-) Ja, det synes jeg vi kunne ha. Må det absolutt være slik at innholdet i de nye boksene bare skiftes en gang i måneden? Kunne tenke at det var pr. uke, men det er sikkert ikke «lov». Jeg drar om en stund og er ikke pålogget før i morgen, men regner med du passer på portalen for oss. *knegg* Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 18:24 (CET)
Nei, det er nok mulig å få den til å skifte hver uke. Men det forutsetter jo at vi har litt flere artikler å velge i. Kan kanskje være greit å skifte månedlig nå i starten, så kan vi heller øke tempoet etterhvert? Jada, jeg skal passe på jeg Cocu (d) 1. feb 2010 kl. 18:29 (CET)
Bra. ;-) Jeg uttrykte meg litt uklart vedr.evt.flere bokser med emner, f.eks. Utfra det du sier er det slik at det kun er anfbefalte og/eller utmerkede artikler som kan vises? H.C.Andersen er jo ikke det. Vi har hundrevis av artikler. Eg berre spør.Mvh.Anne-Sophie Ofrim 1. feb 2010 kl. 18:38 (CET)
Neida, de trenger ikke være UA/AA for å vises på portalen. Men det bør vel være artikler som er litt utfyllende og som dekker mer enn det vi skriver her på portalen. Har ikke helt oversikt over alle artiklene enda, men vi har kanskje nok? Den danske gullalder som du har jobbet så bra med bør vi vel kunne ha som utvalgt artikkel om ikke lenge? – Cocu (d) 1. feb 2010 kl. 18:46 (CET)

La verdensarven til nederst, men over de andre navmaler. Imidlertid lurer jeg på om den hellere skal ligge i en portalboks – tror det er finere, men det kan man ikke gjøre umiddelbart. Kanskje Cocu vet hvordan man kan legge navmalen inn i en portalboks uten at den blir skjult og uten rammen. En rett frem løsning er selvfølgelig bare å kopiere innholdet over, men det krever jo vedlikehold (minimalt). Og så endret jeg overskrift til «Månedens bilde». Mvh Prillen 2. feb 2010 kl. 09:49 (CET)

Så fint det har blitt! Og nyhetsboks og greier!Mvh.Anne-Sophie Ofrim 2. feb 2010 kl. 11:39 (CET)
Vedr.endring til månedens bilde; Coco og jeg tenkte å ha nytt bilde hver uke; sjekk diskusjonen under bilde. På den måten får vi presentert litt flere temaer osv. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 2. feb 2010 kl. 11:45 (CET)
Vet ikke om det er mulig å inkludere malen uten rammer. Tror det er like greit å hente det inn ved å kopiere innholdet. En mulighet er å ha en egen boks slik den svenske utgaven har, med boksen Natur och världsarv på høyre side. – Cocu (d) 2. feb 2010 kl. 19:41 (CET)
Tjo, det kunne kanskje være noe, men tenker du å lage den så omfattende som på sv.wp? Synes nesten det blir en kryssing mellom «portal» og «outline» (uten at det nødvendigvis er dumt). Hvis det ikke er for mye jobb er det vel bare å prøve – da får vi se om det er en forbedring eller ikke. Mvh Prillen 2. feb 2010 kl. 21:26 (CET)
Er jo bare til å gjøre som Prillen sier; kjøre på. Ler! Liker vi det ikke kan vi jo bare endre det igjen. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 2. feb 2010 kl. 21:48 (CET)
Jo, det er jo bare å kjøre på Litt usikker på hvor omfattende den burde være, men jeg skal se om ikke jeg kan få snekret sammen noe de neste par dagene. Kom gjerne med forslag om hva som burde være i boksen, og evt. andre bokser vi bør/kan ha. – Cocu (d) 2. feb 2010 kl. 23:54 (CET)

Olof Palme-prisen til Carsten Jensen har vi om under nyheter. Tenkte å sette det inn på Carsten Jensens biografi, men der er det en innmari kronglete tabell. Anne-Sophie Ofrim 3. feb 2010 kl. 17:49 (CET)

Sendte opphavs-m/k en melding for å høre hva den er til – så får vi se. Mvh Prillen 3. feb 2010 kl. 20:40 (CET)
Å! Så mye fint du har gjort her nå, Cocu! Me like!! Mvh.Anne-Sophie Ofrim 4. feb 2010 kl. 18:49 (CET)
Så bra :-) Har tenkt å legge inn noen flere emner under kultur etterhvert. Er det noen emner du mener bør inn, så er det bare å legge de inn. – Cocu (d) 4. feb 2010 kl. 19:01 (CET)
Ler! Ja, skal se hva jeg finner på. Er også veldig fornøyd med at du har laget noe med sport, det er ikke noe jeg har peiling på. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 4. feb 2010 kl. 19:05 (CET)

Aktuelt[rediger kilde]

Så i dag at vi har en artikkel om Danmark under OL. Skal vi ta med det under aktuelt? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 21. feb 2010 kl. 16:35 (CET)

Syns jeg absolutt. mvh - Ulf Larsen 21. feb 2010 kl. 16:37 (CET)
He he...jeg følger ikke med på TV, men har allikevel ikke unngått å få med meg at det er OL. Satt inn. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 21. feb 2010 kl. 16:49 (CET)

God portal?[rediger kilde]

Jeg synes absolutt denne portalen har blitt så bra at den bør kunne vurderes til god portal, kan tipse Morten Haugen om den, om ingen her har noe imot det. mvh - Ulf Larsen 29. mai 2010 kl. 08:32 (CEST)[svar]

Hei Ulf! Du er utrettelig. ;-) En annen bruker har skrevet om det også, bl.annet her: Brukerdiskusjon Cocu. Etter det har vi jobbet litt mer med den, men det med aktuelt er vi kanskje ikke flinke nok på. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 29. mai 2010 kl. 09:39 (CEST)[svar]
En annen ting; på den bruksanvisningen du har satt inn øverst, står det månedens færøying. Anne-Sophie Ofrim 29. mai 2010 kl. 09:41 (CEST)[svar]
Hehe… Ble nok litt sent :-) Har rettet det opp nå. Ang. god portal så tror jeg ikke denne er langt unna, men det var dette med Aktuelt-boksen da. Ellers tenkte jeg litt på utseende på boksene. Blir det for mange «tverrstreker» med tre per boks; topp, mellom overskrift og tekst, samt i bunn? Kunne vi fjernet den mellom overskrift og tekst, slik som de har på Portal:Færøyene? Bør samtidig overskriften venstrejusteres eller gjøres litt større, og endres til Månedens artikkel, biografi osv.? Hva tror dere? – Cocu (d) 29. mai 2010 kl. 11:58 (CEST)[svar]
Ler! Jeg så ikke at det var du som var «synderen» og ikke Ulf. Når det gjelder de strekene du snakker om så liker jeg det slik, men du må gjerne endre det om du har lyst. Vi kan jo godt la være å herme etter alt på Portal:Færøyene. Når det gjelder det med aktueltboksen, hadde jeg tenkt å foreslå at vi bytter den ut med «På denne dag». Jeg har såvidt begynt å kladde på en notepad på maskinen min og kan legge den ut på underprosjektet, kanskje? Forresten! Vi bør ha lenke til underprosjektet på portalen. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 29. mai 2010 kl. 13:04 (CEST)[svar]
Da lar vi strekene stå :-) Å bytte ut aktuelt med «Dagen i dag» høres ut som en god idé. Begynte selv på en liste for litt siden, men kom ikke så veldig langt. Har lagt den ut på underprosjektet, her. Har hovedsakelig hentet hendelser fra de som sirkulerer på forsiden, så du kan jo se på den og se om du kan bruke noe av det. Hvis ikke kan du bare overskrive det jeg har lagt ut med det du har. :-) Underprosjektet bør selvsagt inn på portalen ja. :-) – Cocu (d) 29. mai 2010 kl. 13:27 (CEST)[svar]

Visste du at?[rediger kilde]

Hei! Lenge siden jeg har snakket med deg nå. :-) Jeg prøvde å bytte Visste du at på portalen, men det gikk ikke. Tar du en titt: [2] Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:02 (CEST)

He he he...du er en knupp. Takk!Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:07 (CEST)
He he... Da var den på plass :-) Har endret det slik at den rullerer igjen, så nå må vi bare huske å sette inn nye i september :-) – Cocu (d) 19. aug 2010 kl. 23:13 (CEST)
Ja, driver og «finner på noe» nå. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:17 (CEST)
Flotte greier :-) Hva tror du forresten om en nominasjon av portalen etter hvert? Har vi med alt vi bør ha med, og er det vi har greit satt opp? Noe som bør endres i tilfelle? – Cocu (d) 19. aug 2010 kl. 23:21 (CEST)
Synes det ser veldig greit ut, jeg. Det eneste jeg ikke synes er så fint er den skrå skriften ved hver «firkant» eller boks, om du skjønner hva jeg mener. Men det er bare pirk. Det er noe rart med det ene bildet der; det ved Landboreformene. Det er en sort linje helt øverst til høyre. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:25 (CEST)
Tenker du på overskriftene, arkiv og rediger, eller alle sammen? Kunne kanskje være en idé å fjerne bold fra arkiv og rediger også? Den sorte linjen er noe som er med på bildet :-) – Cocu (d) 19. aug 2010 kl. 23:29 (CEST)
Ah! Da skal jeg redigere bildet og laste det opp på nytt på Commons. Ler! Ja, mente arkiv og rediger og fjerning av bold hadde vært pent. Mvh. for korthets skyld Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:32 (CEST)
Da har jeg fjernet bold og kursiv på arkiv og rediger, samt gjort dem litt mindre. Ser det greit ut? – Cocu (d) 19. aug 2010 kl. 23:52 (CEST)
Ja, ser mye bedre ut! Bør de andre være sorte/bold? Anne-Sophie Ofrim 19. aug 2010 kl. 23:56 (CEST)

Ser det. Hva synes du? Tror ikke det ble så bra det siste forslaget mitt. Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 00:00 (CEST)

Det ble litt vanskelig å skille overskriftene fra resten av teksten synes jeg. Men trenger de å være kursiv? Hovedoverskriften er ikke det. – Cocu (d) 20. aug 2010 kl. 00:03 (CEST)
Det trenger de ikke. :-) Og en ting til mens jeg husker det: Lenker og kategorier-boksen. Går det an å gjøre den sånn at den ...kollapser/bretter seg...?Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 00:07 (CEST)
Da har jeg fjernet kursiv. Tenker du at treet er lukket som default? Det er fullt mulig, men det var et av punktene som ble tatt opp under nominasjonen av Færøyene. Det var da ønske om å ha treet åpent i ett ledd for å gjøre det mer synlig. – Cocu (d) 20. aug 2010 kl. 00:15 (CEST)
Veldig fint det du har gjort! Om treet; ok. Men det ser rart ut med den tomme plassen ved siden av. Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 00:18 (CEST)
Det gjør forsåvidt det, men hvis vi lukker det, vil tomrommet komme på andre siden. Avhengig av lengden på de utvalgte artiklene, og størrelse og form på bildene, vil tomrommet variere litt fra side til side og i størrelse. Enkelte uker, når alt passer sammen, vil det være borte :-) – Cocu (d) 20. aug 2010 kl. 00:20 (CEST)
Du har helt sikkert rett. :-) Men du. Sjekk her: H92 Tilf: Ordnet seg. ;-)Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 00:23 (CEST)

Vi burde sikkert diskutere portalen på portalen og ikke her i kroken din. Ler! Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 18:10 (CEST)

Hehe.. Ja, vi bør nok det :-) Satt akkurat og kikket gjennom avsnittet God portal? på diskusjonssiden. Vi kan jo fortsette diskusjonen frem mot en evt. nominering der :-) – Cocu (d) 20. aug 2010 kl. 18:18 (CEST)
Ja. Om det er «lov» og du synes det er greit; kan vi flytte hele dette avsnittet dit? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 20. aug 2010 kl. 18:31 (CEST)
Ja, det er bare å kopiere tråden over dit :-) – Cocu (d) 20. aug 2010 kl. 18:45 (CEST)

Vurdering ifht God portal?[rediger kilde]

Ulf L har utfordret meg til å vurdere denne portalen i forhold til om den kan bli en «stjerneportal», og jeg skal gjøre et forsøk. Det finnes ikke helt fastlagte kriterier for Gode Portaler ennå, men det har kommet fram en del momenter under de to tidligere kandidatvurderingen av portaler: Wikipedia:Kandidatsider/Portal:Språk og Wikipedia:Kandidatsider/Portal:Færøyene. Jeg skal ta med de momentene derfra som kan ha betydning:

  1. Antall rotasjonsfelter (5 el 6) ser ut til å være tilstrekkelig. Og det er gjort en kjempejobb med Dagen i dag-boksen. Det er også lagt inn litt fremtid i rotasjonsarkivene, men det kan sikkert virke gunstig om enda noen måneder er på plass når kandidatvurderingen begynner.
  2. Jeg synes ikke at en liste over «Ting du kan gjøre» høres hjemme i en portal. Det er en type sammenkobling mellom Portalen og Underprosjektet som også ble frarådet i vurderingen av språkportalen. En lenke til underprosjektet er IMO tilstrekkelig.
  3. Det ser ut til å være ubalanse mellom venstre- og høyrefeltet, og den blir enda mer tydelig når «Ting du kan gjøre» tas ut. Men det er en praktisk ting som er lett å løse.
  4. Det er en fin ting å trekke fram Mal:Verdensarven Danmark; men kanskje det feltet blir litt statisk over tid? Kunne vi tenke oss at det i stedet (eller i tillegg?) lages en ny rotasjonsboks med Portal:Danmark/Utvalgt fra kulturkanon eventuelt Portal:Danmark/Utvalgt fra kulturkanon og verdensarv!?
  5. Portal:Danmark/Kultur er en fin inngang. God ide!
  6. Jeg har gjort et forsøk med Portal:Danmark/Visste du at uten blanke mellomlinjer. Jeg vet ikke hva som er best. Men uansett om man prøver med kulepunkt eller med blanke linjer så tror jeg det er lurt å markere (f.eks. med fet) hvilket av de lenkede ordene i hver setning som er «selve poenget» som skal trekkes fram: biblioteket, kirken eller brannen?
  7. Mange av rotasjonsboksene er selvforklarende; men jeg tror de er lurt og riktig å legge igjen en bruksanvisning et sted, antagelig her på diskusjonssiden, som forklarer hvilke redigeringsideer som er grunnlaget for portalen, hvilke utvalgskriterier som ligger til grunn for de enkelte boksene og lignende. Se slike både på Portaldiskusjon:Språk og Portaldiskusjon:Færøyene. Vi kan ikke anta at alle portaler vil ha en sammenhengende kontinuitet av aktive redaktører; og da kan en slik bruksanvisning være en nyttig introduksjon for den som vil følge opp.
  8. Portal:Færøyene har man en direkteinngang til språk og flagg, i tillegg til den faste toppartikkelen om landet. Kunne vi tenke oss slike korte stikkordsinnganger til noen helt sentrale artikler? Enda kortere enn i Færøyportalen; kanskje bare ett ord; til: Dronningen, språket, flagget, statsministeren og nasjonalsangen. For eksempel?

Dette er noen formelle innvendinger, og noen springende ideer til forbedringer. Jeg håper at noe av det kan være til nytte!? Mvh MHaugen 29. okt 2010 kl. 01:20 (CEST)

Hei og takk for nyttig gjennomgang. Noen svar/kommentarer:
  • Til nr. 1. Ja, enig. Skal legge inn mer.
  • Til nr. 2. Den er borte, ser jeg.
  • Til nr. 4. Ny boks til Verdensarven er en god ide! Et annet moment; jeg ser ikke helt vitsen ved at det er to navigasjonsmaler som sier noe om hvilke land som har portaler. Jeg synes den ene lille kan fjernes.
  • Til nr. 6. Ja, det kan vi gjøre.
  • Til nr. 7. Det er bruksanvisning øverst på denne siden. Mener du den bør utdypes?
  • Til nr. 8. Ser du har satt inn det. Ser fint ut. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 29. okt 2010 kl. 10:49 (CEST)
Angående pkt 7; det var uoppmerksomt av meg å ikke se den boksen. Min feil. Men kanskje kan den utdypes noe, og inneholde mer konkrete arbeidsplaner og redigeringsråd!? Sammenlign med Portaldiskusjon:Språk hvor det står at Boksen abc er ment å inneholde artikler av typen xyz.
Og nå spinner jeg videre med flere innspill: Et eksempel på en boks som kunne hatt bruk for en tydeligere redigeringsanbefaling er Portal:Danmark/Utvalgt biografi. Den boksen inneholder for 2010 veldig mange DWM (dead white males). I og med at det allerede finnes en viss kulturhistorisk overvekt i de andre boksene (museer, (historiske) bygninger, historie i «Dagen i dag»), så kunne det kanskje vært aktuelt å formulere et redigeringsideal om at såogsåmange % av biografiene skal være av nålevende. (Og tilsvarende kan man kanskje formulere et lignende mål for Portal:Danmark/Utvalgt bilde, om fordelingen mellom historiske emner og samtidsemner.)
Eller, et annet alternativ: At vi lager to biografibokser: én for Navn fra dansk historie, og én for Aktuelle dansker!? Mvh MHaugen 29. okt 2010 kl. 18:42 (CEST)
Oisann, jeg tror jeg må korrigere meg selv litt. Jeg ser at mine innspill blir litt enda en boks og enda en boks til. Det var ikke meningen, så dere andre får ta mine forslag med en klype salt, og slå av for kjente. Men en bedre balanse mellom historie og samtid er nok verdt å vurdere; det finnes flere mulige grep for å oppnå det. Mvh MHaugen 30. okt 2010 kl. 18:04 (CEST)
Ler... går nok bra. Skal se mer på forslagene dine og gjøre litt med dem sånn litt etter litt. Jeg vil gjerne ha med bl.a.Cocu også. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 30. okt 2010 kl. 18:42 (CEST)

Tenkt litt. Jeg foreslår at boksen med bygninger kuttes ut til fordel for verdensarven/kulturkanonen. Det er vanskelig å finne passende artikler m/bilder allerede. Mvh Anne-Sophie Ofrim 1. nov 2010 kl. 18:30 (CET)

Enig i det. Har opprettet Utvalgt fra kulturkanonen og verdensarven, som er klar til å settes inn til fordel for Utvalgt bygning når vi får satt opp et par artikler. – Cocu (d) 1. nov 2010 kl. 18:47 (CET)
Ler! Da har vi to. Jeg opprettet den for et par dager siden her. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. nov 2010 kl. 18:56 (CET)
Ja, jeg så arkivet var opprettet, så jeg opprettet siden hvor vi setter intervallet for rotasjon. :-) – Cocu (d) 1. nov 2010 kl. 19:42 (CET)
Du snakker...ler! Greit. Er ikke særlig inspirert akkurat nå, men det kommer seg sikkert. ;-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. nov 2010 kl. 19:51 (CET)
Ja, håper da det ;-) Har forøvrig laget et forslag til utdypet bruksanvisning. Ta gjerne en kikk ved anledning. – Cocu (d) 1. nov 2010 kl. 20:07 (CET)
Hvordan er det med inspirasjonen, ASO? Skal vi gjøre denne klar for stjernenominasjon? Mvh MHaugen 15. nov 2010 kl. 10:41 (CET)
Det har stått stille her en stund. Jeg skal finne noen flere bilder, sette opp mer på forslag vedr.Kulturkanonen og Verdensarven. Om du venter litt er det fint. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 15. nov 2010 kl. 12:02 (CET)

Tar du en titt her, Cocu: Forslag på art.Verdensarv/Kult.kan.Anne-Sophie Ofrim 15. nov 2010 kl. 15:12 (CET)

Synes forslagene ser bra ut. Skal vi sette opp månedsartiklene, i samme rekkefølge? – Cocu (d) 17. nov 2010 kl. 21:53 (CET)
Ja, kan prøve og se hvordan det blir. Det har kræsjet litt for meg et par ganger (f.eks.ved at Roskilde var utvalgt sted på samme tid som Roskilde domkirke var utvalgt bygning. Endret det straks jeg så det.) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 17. nov 2010 kl. 23:17 (CET)

Så alt i alt kan vi vel bare la det stå til, og nominere denne som God Portal!?!? Mvh M Haugen 15. des 2011 kl. 13:16 (CET)

Ler...ja, kanskje det. Mvh.Aso 15. des 2011 kl. 17:10 (CET)

Forslag for 2011[rediger kilde]

Foreslår at Ukens bilde kuttes ut; det blir alt for mye å passe på. Jeg har store problemer med å finne passende bilder.

Når det gjelder året som er like rundt hjørnet, må vi snart få satt opp artikler slik at tingene går av seg selv fra uke 1. Ettersom jeg selv synes det kan være vanskelig å se hvilke artikler som velges ut til å presenteres samtidig, har jeg laget denne tabellen og satt inn noen få forslag i første omgang. Sett gjerne inn forslag! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 27. des 2010 kl. 18:57 (CET)

Vi kan ha Månedens bilde i stedet for ukens. Jeg kommer til å sette inn forslaget her i de roterende feltene ganske snart. Anne-Sophie Ofrim 30. des 2010 kl. 10:17 (CET)

Synes disse forslagene ser greie ut jeg. Ser noen av artiklene er brukt før, men det bør vel ikke være noe problem? – Cocu (d) 1. jan 2011 kl. 15:15 (CET)
Nei, synes ikke det gjør noe. :-) Takk skal du ha. Har forresten blandet meg inn med et forslag på den svenske portalen. Ler! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 1. jan 2011 kl. 15:25 (CET)
Det mangler litt farver og sprell i den ellers utmerkede forsideportalen. Kan det løses med litt bakgrunnsfarve, logoer, strammere forside, en boks elle to, eller hva vet jeg? Nederlands portal er ikke å forakte. Mvh. Orphée 15. des 2011 kl. 22:20 (CET)
Kan du ikke komme med forslag under diskusjonen på kandidatsiden, da? Mvh.Aso 15. des 2011 kl. 22:34 (CET)


Måned Utvalgt artikkel Utvalgt biografi Utvalgt sted Utvalgt fra Kulturk.
Verdensarven
Månedens bilde
JANUAR Liste over Danmarks monarker Elisabeth Jerichau Baumann Slagelse Jelling kirke
«Georg Stage»
«Georg Stage»
FEBRUAR Københavns metro Niels Bohr Gedser «Støvkornenes dans i solstrålerne»
Amalienborg og Marmorkirken
Amalienborg og Marmorkirken
MARS De hvite bussene Hans Christian Andersen Randers Trundholmsvognen
Himmelbjerget
Himmelbjerget
APRIL Angrepet på Danmark i 1940 Johann Friedrich Struensee Roskilde Rytterstatuen av Frederik V
Dybbøl mølle
Dybbøl mølle
MAI Danmarks historie (1660–1814) Karen Blixen Århus Den lille havfrue (eventyr)
Gullhornene
Gullhornene
JUNI Den danske gullalder Jens Peter Jacobsen Skive Flora Danica
Den Fynske Landsby
Den Fynske Landsby
JULI Dansk Vestindia Bille August Frederiksværk Roskilde domkirke
Jesperhus
Jesperhus
AUGUST Danmarks kommuner Thomasine Gyllembourg Viborg Brumleby
Kalkmaleri Skivholme
Kalkmaleri Skivholme
SEPTEMBER Gesta Danorum Ditlev Gothard Monrad Odense Enten - Eller
«Caritasbrønnen»
«Caritasbrønnen»
OKTOBER H.C. Andersen-prisen Søren Kierkegaard Gilleleje Jellingsteinene
«Den Grundlovgivende Rigsforsamling»
«Den Grundlovgivende Rigsforsamling»
NOVEMBER Danmark Caroline Mathilde København Babettes gjestebud
Kongeloven
Kongeloven
DESEMBER Landboreformene Herman Bang Silkeborg Presten i Vejlbye

Portal:Danmark, som mange her har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en God portal. På vegne av alle oss som setter stor pris på bredt og tett samarbeid om behandling av viktige emner: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss mange andre gode bidrag fra dere!? Mvh M Haugen 22. des 2011 kl. 22:26 (CET)

Gesche Joost[rediger kilde]

Artikkelen om Gesche Joost kommer opp på Danmarksportalen som ny artikkel, men kan det være en riktig plassering, mon tro?--Trygve N. (diskusjon) 3. aug 2013 kl. 10:09 (CEST)