Portal:Sport/Utvalgt biografi/Arkiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv over Arkiv i Portal:Sport

Dette arkivet har 7 oppføringer, hver oppføring vil vises ca. 52 dager i året på portalsiden, med mindre feltet er konfigurert for tilfeldig valg. Hvis oppføringen du har lagt til ikke har dukket opp i denne telleren ennå kan du prøve å oppdatere. Hvis det ikke fungerer, sjekk at du har lagt til malen {{les mer}} i oppføringen.


1

Henrik Bjørnstad
Henrik Bjørnstad

Henrik Bjørnstad (født 7. mai 1979Lørenskog) er en norsk profesjonell golfspillerPGA-touren. Hjemklubben hans er Drøbak Golfklubb. I 1996 vant han det norske amatørmesterskapet, og ble profesjonell som 18-åring i 1997. Per i dag (2006) er han Norges fremste mannlige golfspiller, og medlem av Norges Golfforbunds toppsatsing Team Norway. Etter å ha kommet seg gjennom en tøff kvalifisering høsten 2005 ble Bjørnstad klar for spill på PGA-touren i 2006, som første nordmann noensinne.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

2

Andreas Thorkildsen
Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen er en norsk friidrettsutøver. Thorkildsen konkurrerer for Kristiansand IF og er innehaver av den norske rekorden på 91,59 m. Han har også olympisk rekord på 90,57 m, satt under OL i Beijing, da han forsvarte sitt OL-gull fra Athen og er den eneste nordmann med to OL-gull i friidrett. 23. august 2009 ble han verdensmester i Berlin, og med det den første mannlige spydkasteren som har vunnet både OL-, VM- og EM-gull. Han har vunnet seks kongepokaler.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

3

Tiger Woods
Tiger Woods

Tiger Woods er en amerikansk profesjonell golfspiller. Han lå som nummer én på verdensrankingen i golf fra 15. august 1999 til 29. august 2004, det vil si 264 uker i strekk. Woods anses for å være en av de beste golfspillerne gjennom tidene, og har vunnet 14 major-turneringer. Han er en av bare fem spillere som har vunnet alle major-turneringene – dog aldri i samme sesong – og han er en av to spillere som har vunnet alle major-turneringene flere ganger.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

4

Erik Zabel
Erik Zabel

Erik Zabel er en tysk tidligere profesjonell sykkelrytter. Han ble regnet for å være en av verdens beste spurtere på slutten av 1990-tallet. Zabel har blant annet vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France hele seks ganger på rad (1996–2001), poengkonkurransen i Vuelta a España (2002–2004), og klassikeren Milano–Sanremo fire ganger. I mesteparten av sin karriere syklet Zabel for T-Mobile Team, hele tretten sesonger, før han avsluttet med tre sesonger i Team Milram. Han la opp som profesjonell syklist etter 2008-sesongen, og Paris–Tours 12. oktober ble hans siste landeveisritt.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

5

Jerry West
Jerry West

Jerry Alan West en tidligere en profesjonell basketballspiller for Los Angeles Lakers i NBA. West spilte som small forward i starten av sin karriere. Han utmerket seg hos East Bank High School, og tilsvarende også hos West Virginia University. Etter det hadde West en 14 år lang karriere for Los Angeles Lakers og var en av to lagledere for USA i OL i 1960. Etter Wests spillerkarriere var han trener for Los Angeles Lakers i tillegg til at han jobbet som talentspeider i tre år, før han fikk jobben som hovedtrener for den samme klubben. I 2002 ble West hovedtrener for Memphis Grizzlies, og vant West-prisen som årets leder i NBA to ganger for sin innsats. Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

6

Michael Phelps
Michael Phelps

Michael Phelps er en amerikansk svømmer og tidenes mestvinnende olympier med 18 gullmedaljer. Han hadde innen sommer-OL 2008 25 verdensrekorder (inklusive stafetter). Phelps' meritter inkluderer en rekord med åtte gullmedaljer i Sommer-OL 2008 i Beijing. Det er et gull mer enn den legendariske rekorden til Mark Andrew Spitz på syv gull i ett og samme OL, under OL i München i 1972. Det er også like mange medaljer i et enkelt OL som Aleksandr Ditjatin fikk i 1980. Phelps har også sytten VM-gull (langbane) samt ett VM-gull (kortbane).

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

7

Muhammad Ali
Muhammad Ali

Muhammad Ali er en tidligere amerikansk profesjonell bokser som flere ganger var verdensmester i tungvekt. Mange eksperter regner fremdeles Ali som tidenes fremste bokser. Han forsvarte tungvektstittelen i alt 19 ganger. Hans internasjonale gjennombrudd kom da han vant lett tungvekt i Sommer-OL 1960 og ble profesjonell samme året. I 1964 vant han verdensmestertittelen i tungvekt ved å beseire Sonny Liston. Han konverterte senere til Islam i 1965 og skiftet navn fra Cassius Marcellus Clay, som han mente var et slavenavn, til det vi i dag kjenner som Muhammad Ali. Dette førte til at han nektet militærtjeneste, og mistet sin tittel i 1967. Ali ble dømt i retten 20. juni 1967, men anket, og høyesterett opphevet dommen 28. juni 1971.

Les mer


rediger · flytt · historikk · diskusjon

8

9

10

11

12