Port Vale FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Port Vale F.C.»)
Port Vale
Port Vale Football Club
Port Vale
Stiftet1876
Nettsidehttps://www.port-vale.co.uk/
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnThe Valiants, The Vale
HjemmebaneVale Park
Kapasitet15 036
LigaLeague One (2023–2024)
LandStorbritannia
StedStoke-on-Trent
EierNorman Smurthwaite
Annet18.-plass i League One 2022–2023
Administrasjon
StyrelederEnglands flagg Carol Shanahan
HovedtrenerJamaicas flagg Darren Moore
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
27. februar 2024

Port Vale Football Club er en engelsk fotballklubb. Klubben ble stiftet i 1876 etter et møte i Port Vale House (hvor klubben har sitt navn fra), og ble valgt inn i The Football League i 1892. Klubben hadde en god periode med suksess på 1950-tallet, hvor de spilte i en semifinale til FA-cupen i 1954 samt vant to divisjonstitler. Klubbens største rivaler er nok Stoke City FC og Crewe Alexandra FC.

«The Valiants», som er kallenavnet til Port Vale, spiller hjemmekampene sine på Vale Park i bydelen Burslem i Stoke-on-Trent. Byen Stoke-on-Trent ligger i den engelske regionen Vest-Midlands, omtrent midt mellom Manchester og Birmingham. Klubben er en av få engelske klubber på toppnivå som ikke er oppkalt etter et geografisk sted.

Blant klubbens tilhengere er artisten Robbie Williams som vokste opp i Stoke-on-Trent. Han eier en stor del av klubben gjennom aksjer. For videospillet FIFA 2000 bidro han med en sang, It's Only Us, på den betingelse at Port Vale Football Club ble inkludert i spillet.

En av klubbens profiler er blant andre spilleren Chris Birchall som har 43 landskamper for Trinidad og Tobago. Samtidig som han spilte for Port Vale spilte han også tre landskamper for Trinidad og Tobago under Verdensmesterskapet i 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]