Polonia Bytom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Polonia Bytom
Klub Sportowy Polonia Bytom Spółka Akcyjna
Nettsidehttp://www.poloniabytom.com.pl
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnNiebiesko-czerwoni, Królowa Śląska
HjemmebaneStadion Edwarda Szymkowiaka
Kapasitet15 000
Liga1. liga
LandPolen
StedBytom
Administrasjon
StyrelederRadosław Nowakowski
HovedtrenerDariusz Fornalak
Ass. trenerJacek Trzeciak
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Klub Sportowy Polonia Bytom Spółka Akcyjna, forkortet som Polonia Bytom, er en polsk fotballklubb fra byen Bytom i det schlesiske voivodskap. Klubben ble grunnlagt den 4. januar 1920 og lagets draktfarger er blått med røde striper. Polonia Bytom spiller for øyeblikket i 1. liga, og spiller sine hjemmekamper på Stadion Edwarda Szymkowiaka, som er oppkalt etter en av klubbens mest kjente spillere. Nåværende trener er Dariusz Fornalak.

Stadion Edwarda Szymkowiaka

Klubben hadde sin storhetsperiode på slutten av 1950-tallet og begynnelsen av 1960-tallet. Den har per dags dato vunnet det polske seriemesterskapet to ganger, og har endt på sølvplass fire ganger, alt dette før midten av 1960-tallet. Klubben har også deltatt i den polske cupen, men har ikke klart å vinne. Klubben har likevel deltatt i tre finaler, senest i 1973.

Polonia Bytom har for øvrig deltatt i UEFA Intertoto Cup en rekke ganger, og endte med å vinne turneringen i 1965 etter å ha beseiret den østtyske klubben SC Leipzig. Klubben kom også til finalen i 1964, men tapte for den tsjekkoslovakiske klubben Inter Bratislava.

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Ekstraklasa: 1954, 1962
  • UEFA Intertoto Cup: 1965

Kjente spillere med en fortid i klubben[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]