Polaritetsterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Polaritetsterapi er en alternativ behandlingsform som i følge utøverne går ut på å stimulere og balansere energien (livsstrømmen) i kroppen. God helse er avhengig av fri og balansert flyt av vitalenergien i kroppen som i kinesisk og ayurvedisk medisin kalles henholdsvis «chi» og «prana». Blokkering av energibanene kan forårsake ubehag, smerter og sykdom. Det finnes ingen vitenskapelige studier som underbygger påstandene som ligger til grunn for terapien eller noen medisinsk virkning.

I behandlingsformen inngår foruten kroppsbehandling, også yogaliknende øvelser, kosthold og positive tankemønstre.

Kostholdet går ut på utrensende dietter og ensymrik, basisk mat som ikke er varmebehandlet over ca. 42°C (såkalt «levende mat»). En balanse mellom syredannende og basisk mat står sentralt.

Polaritetsterapi ble utviklet av dr. Randolph Stone (1890–1981). Han var bl.a. kiropraktor og naturopat før han studerte både kinesisk og ayurvedisk (tradisjonell, indisk) medisin og utviklet polaritetsterapien. Stone kalte kroppens energimønstre for «menneskets trådløse anatomi».[trenger referanse]

I Norge tilbys utdannelse i behandlingsformen av Norsk Institutt for Polaritetsterapi. Polaritetsterapeuter i Norge kan godkjennes som medlemmer av NNH, Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

Terapeuter kan registreres i det frivillige registeret for alternative terapeuter i Brønnøysund. Registrerte utøvere kan kalle seg «registrert naturterapeut MNNH» eller «registrert polaritetsterapeut MNNH».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Randolph Stone, Health Building, The Concious Art of Living Well,CRCS Publications 1985.
  • Alan Siegel, Polarity Therapy, Prism Press 1987.
  • Franklyn Sills, The Polarity Process, Energy as Healing Art, Element Press 1989.
  • Phil Young, Polaritetsterapiens kunst,norsk oversettelse 1999.
  • Bruce Burger, Esoteric Anatomy, The Body as Conciousness, North Atlantic Books 1998.