Pinsekirken Salen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Pinsekirken Salen er en kristen frikirkelig menighetSki, i Akershus. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Menigheten ble stiftet i 1928. Det opprinnelige navnet var Salen, men menigheten har senere endret navnet til Pinsekirken Salen.

Menigheten hadde 55 tilskuddstellende medlemmer i 2019.[1] «Royal Rangers» er menighetens ungdomsarbeid. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Pinsekirken Salen driver bokhandel i Follo.

Pastor er Ingnar Leif Krogh.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Det første forhandlingsmøte som ble protokollført 19. august 1926. Møtereferatet ble undertegnet av A. Carlsen og O. Krosby ...«Vi blev alle enige om på dette møte å leie lokale i Samfundbygningen hver onsdag. Ha menighetsmøte hver anden måned. Oprette et byggefond, og Johan Eldor som kaserer, med frivillige gaver. Misionsmøter 2 mandager i måneden, til Misionerer Ida Lorentzen og Julie Høkebøl.» Menighetens opprinnelige navn ble bestemt til Salen den 16. oktober 1926. Den 24. april 1928 ble menighetens grunnprinsipper vedtatt. I dette møte ble første eldsteråd valgt. Leder var Olaf Krosby (57 stemmer); kasserer Halfdan Torp (50 stemmer); tjenere Ole Adersen (47 stemmer); Anton Carlsen (47 stemmer) Johan Eldor (44 stemmer). Den 21. januar 1929 ble Menigheten Salens love vedtatt, vedtektsparagrafer §1 til §10.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Pinsekirken Salen er engasjert i misjonsarbeid i Belarus og støtter en bibelskole i Japan, de er utsendermenighet for misjonærene Anne Grete og Karl Lauås i Japan. Menigheten støtter arbeidet til IBRA media og K.A.B.A.[2]. I 2007 var menighetens misjonsregnskap på 81 000,- kr.[2].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regjeringen. «Antall tilskuddstellende medlemmer i tros- og livssynssamfunn i 2019» (PDF). Besøkt 9. januar 2020. 
  2. ^ a b Brox, T.F. 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]