Pictures of Lily

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pictures of Lily
AlbumMeaty Beaty Big and Bouncy (1971)
Artist, bandThe Who
Utgitt1967
Innspilt1967
SjangerRock
Lengde2:44
SpråkEngelsk
PlateselskapPolydor
Komponist(er)Pete Townshend
Låtskriver(e)Pete Townshend
Produsent(er)Kit Lambert

«Pictures of Lily» er en sang med den britiske rockegruppa The Who fra 1967 og lå på femteplass på de britiske hitlistene, men lyktes ikke i USA. Sangen ble inkludert på albumet Meaty Beaty Big and Bouncy fra 1971.

Sangen er skrevet av Pete Townshend og handler innledningsvis om en ung mann som lider av søvnløshet. Men av faren får han bilder av en kvinne som heter «Lily» og den unge mannen blir som besatt av henne og vil møte henne, til han får vite at dette er gamle bilder og at hun faktisk har vært død siden 1929..

I Rikky Rooksbys bok Lyrics fra 2006 forteller Pete Townshend at ideen til sangen fikk han gjennom et bilde som hans venninne hadde på veggen av en tidligere vaudeville-stjerne, Lily Bayliss. Dette var en gammelt postkortbilde hvor noen hadde skrevet «her er enda et bilde av Lily» («...antoher picture of Lily»), håper du ikke har dette. Dette fikk Townshend til å tenke at alle har en pin-up-periode. Sangen var ganske oppsiktsvekkende og banebrytende den kom ut, utfra sine klare referanser til onani, noe som ikke forekom i sangtekster eller i offentlig omtale den gangen.

David Bowie har laget en cover-låt av sangen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]