Philip Erenberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Philip Erenberg
Født16. mars 1909Rediger på Wikidata
Død2. feb. 1992Rediger på Wikidata (82 år)
BeskjeftigelseTurner Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of California
Theodore Roosevelt High School
University of California, Irvine School of Medicine
NasjonalitetUSA[1]
SportTurn
Medaljeoversikt
Konkurrerte for USAs flagg USA
Turn:
Olympiske leker
Sølv OL 1932 i Los Angeles Køller

Dr. Philip «Phil» Richard Erenberg (født 16. mars 1909 i Ukraina, død 2. februar 2002) var en amerikansk turner.

Resultater[rediger | rediger kilde]

Han deltok i køller (indian clubs) under sommer-OL 1932 i Los Angeles, der han fikk sølvmedalje. George Roth vant denne konkurransen.

På nasjonalt nivå ble han USA-mester i køller i 1932, foran Alfred Jochim.[2]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Erenberg ble født i Ukraina, som den gang var en del av Det russiske keiserdømmet. Familien flyttet til Chicago i USA da han var 3 år gammel. Han hadde én bror og én søster.

Etter et år på high school i Chicago flyttet han til Los Angeles, og fortsatte utdanningen på Roosevelt High School. Denne skolen var bare ett år gammel da Erenberg begynte her. Etter å ha vært mye syk da han bodde i Chicago, endret dette seg da han kom til Los Angeles. Han ble mye mer frisk her, og via en gymlærer fattet han interessen for idrett. Skolen var imidlertid dårlig utstyrt med apparater, så de trente primært på tauklatring, køller og frittstående. Etter high school begynte han på college; UCLA. Her fortsatte han å drive med køller. Køller, og turn generelt, ble i denne perioden også mer utbredt, og han kunne etterhvert også delta i delstats- og nasjonale mesterskap.

Han vant et nasjonalt mesterskap i køllesvinging, og fikk etterhvert medlemskap i Los Angeles Athletic Club (LAAC), en klubb han senere konkurrerte for. Før OL i 1932 var det to kvalifiseringskonkurranser i USA; et i Los Angeles og et i New York. Det var ikke mange konkurrenter i hans kvalifisering i Los Angeles, så han kvalifiserte seg greit til OL.

Etter OL gikk han ferdig medisinske studier ved University of California, og etablerte et legekontor i Los Angeles. Dette var i 1934, og han hadde sin medisinske praksis i det samme kontoret i hele 53 år. Han begynte som fødselslege, men dreide over på indremedisin. Her har han fokusert på å også hjelpe vanskeligstilte.

Hans hobbyer har vært bl.a. golf og bowling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ sports-reference.com, www.sports-reference.com, besøkt 25. januar 2016[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ AAU Championships 1885-1964

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]