Phil Rudd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Phil Rudd
FødtPhillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis
19. mai 1954[1]Rediger på Wikidata (69 år)
Melbourne
BeskjeftigelseRocketrommis Rediger på Wikidata
NasjonalitetAustralia
Medlem avAC/DC (19751983)
Musikalsk karriere
SjangerHardrock
InstrumentTrommesett
Aktive år1970
PlateselskapEMI
Nettstedhttp://philrudd.com/
IMDbIMDb

Phillip Hugh Norman Rudd (født Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis den 19. mai 1954 i Melbourne i Australia) er trommeslager i hardrockbandet AC/DC. Han spilte i bandet først fra 1975 til 1983, så 1994 til 2015, så igjen fra 2018. Han bruker SONOR-trommer og Paiste-cymbaler.

Rudd spilte i flere forskjellige band i Melbourne før han ble med i The Colored Balls med det som skulle bli vokalisten i Rose Tattoo, Angry Anderson. Senere skiftet de navn til Buster Brown, og de lanserte albumet Something to Say før Rudd forlot bandet på midten av 1970-tallet. Han ble da med i AC/DC, og tilpasset seg raskt bandets profil. Rudd tok dødsfallet til vokalist Bon Scott i 1980 tungt, men fortsatte i AC/DC fram til han forlot dem under innspillingen av albumet Flick of the Switch i 1983. Han hadde fullført sitt bidrag til albumet, og selv om trommeslageren B.J. Wilson ble innleid for å fullføre innspillingen, ble kun Rudds trommespor benyttet på utgivelsen.

Rudd ble sparket fra bandet på grunn av sine problemer med alkohol, samt en voksende konflikt mellom ham og rytmegitarist Malcolm Young, som til slutt ble fysisk. Etter å ha forlatt AC/DC, trakk Rudd seg tilbake til New Zealand, der han kjøpte et helikoptercharterfirma. Det er antatt at han valgte akkurat New Zealand framfor Melbourne var på grunn av hans høye profil i hjemlandet. AC/DC-fans kjørte ofte gjennom gatene der Rudd tidligere hadde bodd og spurte folk der hvor han holdt til.

Om perioden da han ikke var med i AC/DC har Rudd uttalt «jeg kjørte racerbiler, fløy helikopter, ble bonde og plantet en avling. Jeg bodde i New Zealand som var flott; stille og rolig og ingen som forstyrret meg». Rudd fortsatte også med trommespillet «når jeg ønsket det, ikke når jeg måtte», og han bygde sitt eget studio.

Da AC/DC dro på turné i New Zealand i 1994 ringte de Rudd for å høre om han ønsket å jamme med dem. Rudd bestemte seg for å bli med, og har vært bandets trommeslager siden.

Etter at han returnerte til bandet har Rudd spilt på albumene Ballbreaker, Stiff Upper Lip, Black Ice og Rock or Bust.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 402565, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]