Petróleos de Venezuela

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Petróleos de Venezuela
Org.formOffentlig selskap
BransjePetroleumsindustri
Etablert30. august 1975
Eier(e)Government of Venezuela
DatterselskapLagoven
Maraven
Corpoven
Eierandel iAmuay refinery
Parque eólico La Guajira
HovedkontorCaracas
LandVenezuela
Produkt(er)petroleum
StyrelederPedro Tellechea
Nettstedwww.pdvsa.com

Petróleos de Venezuela, S.A. (PDVSA) er et statseid oljeselskap i Venezuela. Det drives stort innen eksport av petroleum fra Venezuela. PDVSA kjøpte halvparten av bensin- varemerket Citgo fra Southland Corporation i 1986 og resten i 1990. Slik kom selskapet seg inn på markedet i USA. PDVSA ble etablert i 1975, og har hovedkontoret sitt i Caracas.

Venezuela regnes som å ha dee største petroleumsreservene i Amerika. Landet er på femteplass i verden hvis en lister opp land etter petroleumsreserver.

Med reservane i Orinoco-beltet er det regnet med at landet kan ha opp imot de største reservene i verden.

PDVSA har en produksjonskapasitet, inkludert avtaler med andre selskaper, på 4 millionar fat hver dag (600,000 m³). Daglig produksjon er på over 3 millionar fat om dagen (500,000 m³). Reservene regnes som å væra 78 milliarder fat råolje og 4190 km³ naturgass.

I 2002 sluttet mange av de tilsette i PDVSA seg til en nasjonal streik. Målet med streiken var at president Hugo Chávez skulle utlyse et tidlig nyvalg. Styresmaktene sette så inn lojal arbeidskraft, og tusenvis av streikende fekk ikke fortsette i arbeidet sitt.

Konkurrenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]