Paul H. Nitze School of Advanced International Studies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paul H. Nitze School of Advanced International Studies
Grunnlagt1943
BeliggenhetWashington D.C.
Studenter1 000 (ukjent)
Nettstedhttps://sais.jhu.edu/ (engelsk)
Kart
1 = The Johns Hopkins University SAIS Bologna Center
2 = Foreign Policy Institute
Paul H. Nitze School of Advanced International Studies
38°54′29″N 77°02′25″V

SAIS-bygningen i Washington, DC.

Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (forkortet SAIS) er en skole innen internasjonal politikk som er underlagt Johns Hopkins University. Skolen ligger på Massachusetts Avenue ved Dupont Circle i nordvestre Washington, DC, ikke langt fra Brookings Institution.

Skolen ble grunnlagt av Paul H. Nitze i 1943 for å forberede akademikere på de internasjonale utfordringene som ville oppstå etter krigen, og ble en del av Johns Hopkins University i 1950.

Ved SAIS gis det avanserte studier opp til doktorgradsnivå (Ph.D) innen historiske og statsvitenskapelige fagfelt med vekt på internasjonal politikk. Det undervises også i internasjonal økonomi og internasjonal rett og folkerett.

Skolen har om lag 550 høyere grads studenter i Washington, 150 i Bologna, Italia (siden 1955), og 100 i Nanjing, Kina (siden 1986). Bologna-studiene er direkte underlagt JHU SAIS, mens Nanjing-studiene er et samarbeid med Nanjing Universitet.

Blant tidligere studenter er tidligere utenriksminister i USA Madeleine Albright, Islands statsminister Geir H. Haarde, og Nobels fredsprisvinner Jody Williams, samt et hundretalls ambassadører, toppembetsmenn og forretningsledere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]