Patapon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Patapon
UtviklerPyramid
UtgiverSony Computer Entertainment
PlattformPlayStation Portable
Utgivelse20. desember 2007
SjangerMusikkspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 7+
OFLC: General
ESRB: Everyone
FormatUMD
Nettstedwww.jp.playstation.com/scej/title/patapon/
Del av serien Patapon
Patapon 2

Patapon er et spill til PlayStation Portable utviklet av SCE Japan Studio.[1] I spillet lager spilleren trommerytmer som får Pataponkrigere til å bevege seg fremover og angripe. I begynnelsen lager man enkle trommerytmer for å bevege seg fremover og å angripe, men disse blir mer avanserte etter hvert.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I Patapon får spilleren rollen som en guddom tilbedt av en antropomorf hær kjent som Patapons. Patapon-landsbyen fungerer som et viktig knutepunkt gjennom hele spillet, og lar spilleren blant annet gjenopplive falne tropper, velge nye oppdrag, eller spille minispill. Før hvert oppdrag kan spilleren velge opptil tre forskjellige enheter for kamp. Det finnes seks mulige enheter å velge mellom: Tateponene med skjold og sverd, de spyd-svingende Yaripons, Yumiponene som slåss med pil og bue, de lanse-svingende Kibaponsene med kavaleri, de tunge kølle-svingende Dekaponsene, eller de Tuba-svingende Megapons. Hver enhet kan bruke maksimalt tre eller seks tropper, avhengig av type.

Under oppdrag kan spilleren kommandere Patapons til å bevege seg fremover, angripe motstandere, forsvare sitt eget område, eller gjennomføre forskjellige handlinger. Når et oppdrag er fullført, kan spilleren gå tilbake til et tidligere oppdrag for å skaffe seg ekstra ressurser og utstyr, for å bygge opp troppene sine før en større konflikt. Forskjellige materialer, våpen, rustninger eller en valuta kjent som «Ka-ching» kan plukkes opp etter falne motstandere. Hvis en Patapon blir beseiret i kamp, ​​vil de slippe en hette som kan brukes til å gjenopplive Patapon når oppdraget er gjennomført. Men hvis denne hetten ikke blir plukket opp, går Patapon permanent tapt. Nye Patapons kan produseres i Patapon-landsbyen ved å bruke «livets tre» og krever Ka-ching og materialer som pinner, steiner eller grener. Å bruke sjeldnere versjoner av disse materialene kan skape sterkere varianter av Patapons.

Denne Patapon-stammen var en gang en blomstrende nasjon ledet av deres guddom, Mighty Patapon, på en reise til Earthend for å se på en gåtefull gjenstand bare kjent som IT. Men Patapon-nasjonen ble på et tidspunkt forvist til den øde grensen av deres svorne fiende - skapninger kjent som Zigotons. The Mighty Patapon blir ført tilbake til de tidligere restene av Patapon-stammen for å gjenoppta reisen til Earthend. Gjennom hele reisen møter Patapon også Zigoton-stammen og andre monster. Zigoton-generalen, Gong the Hawkeye, utfordret Patapons ved forskjellige anledninger. Men rett før hans død avslører Gong for Patapon at Zigotonene har deres egen profeti, som forutsier at verden vil falle i kaos når pataponene ser på IT

Mot slutten av spillet forsøker mange av de viktigste Zigoton-krigerne å selge sjelene deres til de mørke kreftene, i et forsøk på å beseire Patapons. Til slutt selger Zigotons hersker, dronning Kharma, sjelen sin i deres siste forsøk på å ødelegge alle Pataponene for godt. Patapons får også i oppgave å drepe den eldgamle demonen, Gorl.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Patapon». Metacritic. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ Haynes, By Jeff. «Patapon Review». IGN. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]