Pantelånerne i Las Vegas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Pawn Stars
Pawn Stars
Butikkskiltet til Gold & Silver Pawn Shop
Sjanger Dokusåpe
Utvikler Leftfield Pictures
Medvirkende Richard Harrison,
Rick Harrison,
Corey Harrison,
Austin «Chumlee» Russell
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 8
Episoder 302
Produksjon
Lengde 23 min
Sending
Kanal History Channel og MAX
Bildeformat 1.78:1 widescreen
Lydformat Dolby Digital Stereo
Periode 19. juli 2009-
Eksterne lenker
Pawn Stars Offisiell nettside
TV.com-oppsummering

Pantelånerne i Las Vegas (originaltittel: Pawn Stars) er en amerikansk dokusåpe som har gått på History Channel siden 19. juli 2009. Den ble raskt populær og har fostret flere spin-offs. Den har også fått flere konkurrenter fra pantelånermiljø.

Serien er om pantebutikken Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas Nevada, og man følger innehaverne Richard Harrison («The Old Man») og sønnen Rick Harrison samt hans sønn Corey («Big Hoss») som en dag skal ta over. Med er også Austin «Chumlee» Russell, en mindre begavet, men morsom ansatt, som er Coreys venn helt fra barndommen. Gold & Silver Pawn Shop ble åpnet i 1988 av Richard og Rick, og de eier butikken 51/49 % hver.

Man ser hvordan kunder kommer til butikken med hensikt til å enten pantsette eller selge gjenstander, og hvordan man diskuterer pris for enten å bli enig eller ikke. Butikken henter ofte inn eksperter for å få verifisert eller restaurert gjenstander. En av disse er Rick Dale i Rick's Restorations, som ble stjerne i sin egen spin-off av serien, American Restoration, som hadde premiere i oktober 2010.

I Norge har serien gått på MAX siden 2010. I 2011 og 2012 lå seertallene på rundt 90 000, noe som gjorde den til en av de mest sette program på kanalen.[1][2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]