Paddleboro-saken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Paddleboro-saken er det uoffisielle navnet på en politiaksjon og rettssak i USA.

8. juli 2000 invaderte politiet en privat SM-fest i byen Attleboro i Massachusetts, USA, og arresterte lederen for festen og en kvinnelig deltaker. Lederen ble tiltalt for 13 forhold, deriblant angrep på en politimann, å ha latt bygningen brukes til prostitusjon, utlån av «utstyr til bruk ved masturbasjon», forretningsdrift uten tillatelse, medvirkning til overfall (ved at han tillot SM-aktiviteter under samtykke på festen) og besittelse av 8 våpen (SM-redskaper). Festdeltakeren som ble arrestert ble tiltalt for overfall og besittelse av farlig våpen. Deltakeren hadde spanket (slått) en annen deltaker med ei tresleiv under fullt samtykke. Det «farlige våpenet» var denne tresleiva.

De to tiltalte ble til slutt ikke dømt for noe, med unntak av at fest-lederen fikk en betinget dom for angrep på en politimann. Men rettssakene kostet de tiltalte ca. 50 000 dollar.

Paddleboro-saken fikk stor oppmerksomhet i det amerikanske SM-miljøet, og den ble et begrep på utilbørlig innblanding fra politiet i harmløse aktiviteter. Saken er slett ikke den eneste i sitt slag i USA, men den er kanskje den mest kjente.

Etter politiaksjonen ble det opprettet ei støttegruppe for de arresterte: Paddleboro Defense League. Denne gruppa hadde en webside – www.paddleboro.com – men siden og gruppa er nå nedlagt. Den må for øvrig ikke forveksles med paddleboro.org, som er en pornoside.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]