Idrettspolitisk Pris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «PAN-prisen»)

Idrettspolitisk Pris, tidligere PAN-prisen, tildeles personer eller institusjoner som har gjort seg særlig fortjent i henhold til kriteriene. [1] Prisen, som er delt ut hvert år siden 1995, deles ut av medlemmene i Idrettspolitisk Forum.

År Navn Begrunnelse
1995 Even Pellerud
1996 Kjell Arve Husby
1997 Nils Arne Eggen
1998 Egil Olsen
1999 Marit Breivik
2000 Hans B. Skaset
2001 Rolf Nyhus En av norsk idretts største ildsjeler, Nyhus tildeles prisen for sin imponerende utholdenhet og engasjement gjennom flere tiår
...
2007 Mika Kojonkoski Under Kojonkoskis ledelse har norske hoppere igjen inntatt toppen av seierspallen i internasjonale mesterskap og satt farge på World Cup år etter år. Kojonkoski hentet også fram Anders Jacobsen fra audition i plastbakke til å vinne den tysk-østerrikske hoppuka sist vinter.
...
2022 Lise Klaveness[2] Lise Klaveness har som president i Norges Fotballforbund markert seg som en klok, intelligent og uredd idrettspolitiker. Hun har i mange år arbeidet for likestilling mellom kvinner og menn i fotballen, både utenfor og innenfor NFF. Hun har vært klar i sitt standpunkt til kommende VM-arrangementet i fotball i Qatar, modig i sin kritikk av FIFAs ledelse og Qatars forberedelser til mesterskapet.

Hun fremstår som et tydelig forbilde og forkjemper for menneskerettigheter, likestilling og rettssikkerhet for alle og finner den hårfine balansen mellom maktutøvelse og relasjonsbygging.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Idrettspolitisk Forum». Idrettspolitisk Forum. Arkivert fra originalen 11. februar 2023. Besøkt 11. februar 2023. «Idrettspolitisk Pris tildeles ut fra en samlet vurdering en person, en gruppe eller en organisasjon som i lengre tid gjennom sitt verv, engasjement og /eller arbeid og ideer har bidratt til en positiv utvikling og fremme av hele eller deler av norsk idrett enten økonomisk, idrettslig, etisk eller politisk.» 
  2. ^ Sollie, Reidar (8. desember 2022). «Ny pris til Lise Klaveness». Dagsavisen. Besøkt 11. februar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]