Oslo Pistolklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oslo Pistolklubb ble stiftet 1. juni 1922 av en gruppe unge menn som akkurat var ferdig med sin militærtjeneste i H. M. Kongens Garde. Tanken var først bare å danne en forening for gamle gardister, men ettersom alle hadde skyteopplæring i friskt minne, så ble pistolskyting det samlende moment.

Klubben fikk først navnet Pistolklubben Akershus, men ble ganske snart omdøpt til Kristiania Pistolklubb. Da Kristiania skiftet navn til Oslo i 1924, fulgte klubben med, og ble til Oslo Pistolklubb.

Klubben har i dag ca. 420 medlemmer. I OPK kan du møte skyttere av alle kategorier, fra hobbyskyttere, og til nasjonale og internasjonale topp-skyttere. Klubben har skyttere på pistol-landslaget både i dame- og herreklasser.

Forbund[rediger | rediger kilde]

Oslo Pistolklubb er tilknyttet Norges Idrettsforbund gjennom sitt medlemskap i Norges Skytterforbund. OPK er tilknyttet Oslo Skytterkrets.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Klubben har aktiviteter innenfor alle pistol-programmene til Norges Skytterforbund.

Klubbhus[rediger | rediger kilde]

OPK har eget klubbhus med kontor, kjøkken, stort oppholdsrom med peis, toaletter og lagerrom. Klubbhuset ligger ved Løvenskioldbanen. OPK eier klubbhuset. NSF eier grunnen.

Skytebaner[rediger | rediger kilde]

OPK leier en utendørs bane (25 meter) på Løvenskiold med 20 standplasser. Banen eies av Norges Skytterforbund, men OPK eier skiveanlegget, og disponerer banen hele året. OPK har også ansvaret for vedlikehold av banen.

På Løvenskioldbanen har OPK også tilgang til en feltbane (uten skivestativer) hvor det kan skytes mot mer improviserte mål, og med alle kalibre. Denne banen disponerer OPK alene på tirsdager, og delt med andre klubber fredag, lørdag og søndag.

I vinterhalvåret leier OPK en innendørs bane (25 meter) med 20 standplasser i Ekeberghallen i Oslo. Banen eies av Oslo Skytterkrets. OPK disponerer banen på tirsdager og fredager.

Luftvåpenbane (ti meter) med seks skivetrekk leier OPK i kjelleren på Tøyenbadet i Oslo. (under rehabilitering) Banen eies av ett bedriftsidrettslag i Oslo kommune. OPK disponerer hele banen i Tøyenbadets åpningstid mandag og fredag, og har tilgang også lørdag og søndag.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]