Ordingprisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ordingprisen blir utdelt årlig til en student fra et av de nordiske landene for beste fagartikkel av allmenn interesse. Prisen deles ut av Internasjonal politikk (tidsskrift).

Prisvinneren blir kåret av Ordingpriskomitéen. Ordingprisen er oppkalt etter den norske historikeren Arne Ording.

Konkurransen er åpen for alle studenter som er under utdannelse eller ferdig med sin grad i det foregående kalenderåret. Bidragene kan være spesialskrevet til konkurransen, et kapittel fra et lengre arbeid, et eksamensarbeid, en seminaroppgave eller liknende. Temaet kan være hvilket som helst innenfor fagfeltet internasjonal politikk og beslektede emner. Det oppfordres spesielt til å sende inn arbeider som ligger utenfor tradisjonelle rammer og faggrenser.

Den første vurderingen av bidragene blir foretatt av redaksjonen og medlemmer av redaksjonsrådet. De beste bidragene blir også vurdert av eksterne fagfeller. De sentrale vurderingskriteriene er allmenn interesse og tilgjengelighet, originalitet og argumentasjonsstyrke. Dersom kvaliteten er høy nok, blir vinnerbidraget publisert i Internasjonal Politikk.[1]

Ordingprisens opprettelse[rediger | rediger kilde]

Ordingprisen ble første gang utdelt i 2008. Prisen har fått navn etter Arne Ording, som var første redaktør av Internasjonal politikk (tidsskrift) (1937–1960). Han var det viktigste bindeledd mellom utenrikspolitikk og akademia i den samme perioden og en sentral veileder for den første generasjonen historikere som syslet med internasjonal historie etter 1945.

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  • Internasjonal Politikk nr. 2, 2012.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]