Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Org.formAksjeselskap
Org.nummer985591326
BransjeMarkedsføring
Etablert2003[1]
HovedkontorOslo[2]
LandNorge
Antall ansatte 8 årsverk[3]
Nettstedwww.melk.no (nb)[1]
Kart
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
59°54′44″N 10°46′15″Ø

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) as er et bransjeeid selskap som driver markedsovervåkning og -påvirkning på vegne av meieribransjen i Norge. Selskapet ble etablert i 2003 og kontoret offisielt åpnet i april 2004. Selskapet driver PR- og reklameaktiviteter på vegne av aktørene i meieribransjen. TINE og Q-Meieriene har vært med siden starten, og i 2008 kom også Synnøve Finden med på eiersiden.

Fløte, melk, yoghurt og andre meieriprodukter fra blant annet TINE og Q-Meieriene til salgs i et supermarked i Norge 2017.

Kontoret betegner seg som et kompetansesenter for norsk melk og meieriprodukter og som innehar kunnskap innen ernæring, tilberedning av mat og undervisning. I tillegg til påvirkningstiltak gjennom barnehager, skoler og helsepersonell, arbeider kontoret aktiv i forhold til media og journalister. I tillegg til påvirkning gjennom ikke-betalte kommunikasjonskanaler, bruke kontoret også reklamemedia, bl.a på TV og internett. Kontoret har som formål å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på saklig og vitenskapet grunnlag. Det har fokus på ernæring, og ønsker også å skape matglede og inspirasjon ved å vise bruk av melk og meieriprodukter i kostholdet.

Opplysningskontoret besitter kompetanse som det mener forbrukere generelt, og foreldre, lærere, presse og helsepersonell spesielt, kan dra nytte av og tilbyr blant annet gratis oppskriftshefter, brosjyrer og faktaark, holder foredrag og undervisning, arrangerer seminarer og leverer innhold til ulike typer presse.

Mye av stoffet kontoret har utarbeidet er samlet på kontorets internettsider. Disse har hundrevis av ernærings- og matfaglige artikler og nær tusen oppskrifter. Mange av oppskriftene finnes også på web-TV. I et «meierileksikon» kan brukere få svar på mange spørsmål i forhold til melk og meieriprodukter.

Organisering og finansiering[rediger | rediger kilde]

Virksomheten og aktivitetene til Opplysningskontoret for Meieriprodukter er finansiert via en omsetningsavgift fra melkeprodusentene i Norge, på lik linje med andre opplysningskontor i landbruket. Omsetningsavgiften forvaltes av Omsetningsrådet og administreres av Landbruksdirektoratet. Kontoret har 11 ansatte og en årlig omsetning på vel 24 millioner kroner og er eid av TINE 50 %, Synnøve Finden 25 %, Q-Meieriene 25 % (per 2011)[4].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Utgave 2017-05-22 av GRID[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ GRID-ID grid.458794.3[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ https://www.melk.no/Kontakt.
  4. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. juli 2014. Besøkt 20. april 2013.  Proff.no, et søk på opplysningskontoret-for-meieriprodukter

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]