Opel Admiral

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Opel Admiral Cabrio (1937–1939)
1938 Opel Admiral AD
Opel Admiral B

Opel Admiral ble første gang introdusert i 1937 som Opels største vogn, med 3,6 liter 6 sylindret rekkemotor. Produksjonen av denne første utgaven varte frem til utbruddet av andre verdenskrig, og nådde et antall av 6404 eksemplar. Den kom som både firedørs sedan og cabriolet, men ble også levert med forskjellige spesialkarosseri fra uavhengige karosserimakere.

Admiral ble introdusert på nytt som A-modell i 1963, og kunne fås med sekssylindret rekkemotor på 2.6 liter med støtstenger, og senere 2,8 liter med overliggende kamaksel. I tillegg kunne den fås med en åttesylindret motor på 4.6 liter. Denne motoren er nærmere beskrevet under artikkel om Diplomat.

Produksjonstall:

Admiral 2,6 liter R6: 30939 Admiral 2,8 liter R6: 22079 Admiral 4,6 liter V8: 623

A-modellen ble avløst av B-modellen i 1969 som ble produsert frem til 1977.

B-modellen følger teknisk sett Diplomat, med unntak av at V8-motor ikke ble levert på Admiral B.

Motorutvalget besto av tre forskjellige 2,8 liter CIH (Camshaft In Head) motorer.

Forskjellen besto i at den minste motoren, såkalt "S", hadde én forgasser med enkelt eksosanlegg. Den mellomste, såkalt "H", hadde to forgassere og dobbelt eksosanlegg. Den største, såkalt "E", var utstyrt med Bosch D Jetronic bensininnsprøytning og dobbelt eksosanlegg.

Admiral var en del av den såkalte KAD-serien (Kapitän Admiral Diplomat-serien). Admiral var mer luksuriøs enn Kapitän, men mindre luksuriøs enn Diplomat. A-modellene av henholdsvis Kapitän, Admiral og Diplomat hadde identisk utseende, mens Diplomat B adskilte seg i det vesentlige fra Kapitän B og Admiral B ved å ha annen front og hekk.