Olofström

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 56°16′43,057″N 14°31′36,019″Ø Olofström er et tettsted i Blekinge län i Sverige. Det er Olofström kommunes administrasjonssenter og i 2006 hadde tettstedet 7 425 innbyggere.

Olofström vokste opp omkring et jernverk som ble anlagt i 1735. Olofström er kjent for sin høyteknologiske industri. Industrien har en lang historie på stedet, og har etterlatt seg en rik kulturarv innen industri og teknologi. Industrien domineres av selskapet Volvo Personvagnar. De kjøpte Svenska Stålpressningsaktiebolaget av Alfa Laval i slutten av 1960-årene. Stedets nest største arbeidsgiver er kommunen. Andre større arbeidsgivere er blant annet Finnveden Metal Structures, European Body Panels, Coor Service Management, Stans & Press og Blekinge läns landsting.

Holje marknad er en festival og marked som arrangeres i sentrum av Olofström i slutten av mai hvert år. Her finner man salgsboder, tivoli og artistopptredener. Hvert år besøkers markedet av over 1000 personer.

Det er mange idrettsforeninger i Olofström, bl.a. minigolfklubben Olofströms BGK[1], friidrettsklubben UF Contact (med blant andre høydehopperen Susanne Lorentzon),[2] innebandyklubben Olofströms IBK (med damelaget i 1. divisjon sesongen 2008/2009)[3] og ishockeyklubben Olofströms IK. Stedets fotballklubb heter Olofströms IF.

Kjente personer fra Olofström[rediger | rediger kilde]

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Olofströms BGK, medaljevinnere
  2. ^ UF Contact; Föreningen
  3. ^ Olofströms IBK, Damer, Division I

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]