Olga Tass-Lemhényi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Olga Tass-Lemhényi
Født28. mars 1929[1]Rediger på Wikidata
Pécs[1]
Død10. juli 2020[1][2]Rediger på Wikidata (91 år)
Budapest
BeskjeftigelseTurner, trener, lærer Rediger på Wikidata
EktefelleDezső Lemhényi
NasjonalitetUngarn
GravlagtFarkasréti gravlund
SportTurn
Høyde160 centimeter

Olga Tass-Lemhényi (født 29. mars 1929 i Pécs, død 10. juli 2020 i Budapest) var en ungarsk turner som deltok i de olympiske leker 1948 i London, 1952 i Helsingfors, 1956 i Melbourne og 1960 i Roma.

Tass vant en olympisk sølvmedalje i turn under Sommer-OL 1948 i London. Hun var med på det ungarske damelaget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Tsjekkoslovakia. De andre på laget var Erzsébet Balázs, Anna Fehér, Erzsébet Gulyás-Köteles, Irén Karcsis-Daruházi, Mária Kövi, Margit Nagy-Sándor og Edit Perényi.

Under Sommer-OL 1952 i Helsingfors vant hun en sølvmedalje i damenes lagkonkurranse i mangekamp, de andre på laget var; Lászlóne Daruházi, Károlyné Gulyás, Ágnes Keleti, Margit Korondi, Károlyné Perényi og Lászlóne Zalai. Hun vant også en bronsemedalje med det ungarske troppturnlaget som kom på tredjeplass bak Sverige og Sovjetunionen.

Tass ble olympisk mester i turn under Sommer-OL 1956 i Melbourne. Hun var med på det vinnende ungarske troppturnlaget, de andre turnerne var; Andrea Bodó, Erzsébet Gulyás, Ágnes Keleti, Alíz Kertész og Margit Korondi. I damens lagkonkurranse i mangekamp kom Ungarn på andreplass. I tillegg til det to lagmedaljene fikk også Tass en bronsemedaje i en individuell øvelse, hun kom på delt tredjeplass i hopp.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c www.nemzetisport.hu[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ index.hu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]