Odd M. Berg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Odd M. Berg
Født31. des. 1938Rediger på Wikidata (85 år)
NasjonalitetNorge

Odd M. Berg (født 31. desember 1938 i Stavanger) er en kjent næringslivsleder i Rogaland. Han har hatt sentrale posisjoner i Jonas Øglænd og var blant annet med på oppbyggingen av den landsdekkende Ø-kjeden, senere Cubus. Berg var administrerende direktør i Sentrum Eiendommer AS og var drivkraften bak ombyggingen av Uldvaren til kjøpesenteret Vågen 33 i Sandnes sentrum. De siste yrkesaktive årene var Odd Berg administrerende direktør i Norsk Hammerverk (NoHa).

Odd Berg har alltid hatt et sterkt samfunnsengasjement og vært et aktivt medlem i forskjellige styrer og organisasjoner. Han har blant annet vært tillitsvalgt i Norske Reserveoffiserers Forbund i lange perioder og sittet i bystyret i Sandnes kommune. Mest oppmerksomhet har nok hans sterke og langvarige engasjement i Stiftelsen Sandnes-Dubrovnik fått. Her har han vært styreleder og primus motor i en årrekke og sørget for konkret assistanse i oppbyggingen av både Dubrovnik og flere byer og landsbyer i Bosnia etter krigen på Balkan. I begynnelsen var hjelpen fokusert mye på nødhjelp men etter hvert ble fokus rettet inn mot infrastruktur, landbruk, hjelpemidler og utstyr til skoler, sykeshus etc og erfaringsoverføring. Hovedsakelig motivert av dette arbeidet har Odd Berg mottatt Kongens fortjenstmedalje i gull.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tildelinger av ordener og medaljer». Det kongelige slott. Besøkt 13. mai 2020. «21.10.2005 Berg, Odd Magne Administrerende direktør Odd Magne Berg, Sandnes, er tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]