O. Johansen & Sønner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

O. Johansen & Sønner AS er en trevarefabrikk som ble grunnlagt 14. mai 1911 i Sørumsgata 66, Lillestrøm, og som i 2016 er en del av fagkjeden «Snekker'n». I 2015 hadde bedriften en omsetning på 30 mill.[trenger referanse]

Driften har utviklet seg fra produksjon av kommoder og reoler, til å omfatte også for eksempel produksjon av langrenn- og hoppski til landslagseliten frem til 1940-tallet da den tyske okkupasjonsmakten ønsket å kjøpe slike. Bedriften endret da produksjonen til et variert varespekter som blant annet innholdt togseter for NSB og kjøkkeninnredninger for private hjem.

Gründerens sønner Odd og Rolf overtok driften på 1950-tallet, og utvidet produksjonen til å omfatte dører, vinduer, trapper og garasjeporter. Den neste endringen kom tidlig på 1980-tallet da egenproduksjonen ble trappet ned, mens salgslokaler med utstilling og lager på 250m² ble bygd, og fokus ble endret til å satse mer på salg fra anerkjente merkevarer av kjøkken, bad, garderobe, dører og vinduer osv.

Neste generasjon overtok bedriften i 1989, og Odds Johansens sønn Ove er eier og daglig leder av bedriften i 2016. Etter de første seks årene under hans ledelse ble bedriften en del av fagkjeden «Snekker'n» som fortrinnsvis omsetter dører og vinduer. Bedriftens lokaler har blitt utvidet til å omfatte et salgslokale på 300m² der dører, vinduer, kjøkken, hvitevarer, garderobe, gulv og garasjeporter med tilbehør vises. Videre har den en egen håndverksavdeling med 4 montører/snekkere, i tillegg til et nært samarbeid med andre håndverkere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]