O.J. – alt for Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
O.J. – alt for Norge
Generell informasjon
SjangerHumor
Prod.landNorge
Sendeår2002
Sesonger1
Episoder6
Lengde30 (per episode)
Foran kamera
ProgramlederOtto Jespersen
Skaper(e)Otto Jespersen
Sending
Periode10. sep. 200215. okt. 2002
TV-kanalNRK1
Sideforhold4:3
Eksterne lenker
IMDb

O.J. – alt for Norge er en norsk humor-serie med Otto Jespersen som gikk på NRK1 i 2002. Den var en oppfølger til O.J. – en utstrakt hånd. Denne gangen var det den nasjonen Norge som var gjennomgangstema og som ble utsatt for Jespersens satire.

Premieren ble sett av 412 000.[1]

Om serien[rediger | rediger kilde]

Serien etterfulgte O.J. – en utstrakt hånd, men denne gangen med endret konsept og nye karakterer. I tillegg til satanisten «Barron Blod» og den alltid like optimistiske «Birger», introduserte OJ denne gangen noen nye figurer. Det var blant andre den nordtrønderske bonden «Duggurd». Man fikk også se nye sider ved Baron Blod. Det hadde seg nemlig slik at han hadde en sønn, Fenris på ni år. Fenris er veldig lei av faren som prøver å oppdra ham i god satanistisk tro, noe som blant annet innebærer at han stadig må kle seg i satanistiske drakter.

I denne runden av OJ var episodene temainndelt. I seks deler tok han for seg ulike aspekter ved landet Norge. Dette var tema som nasjonalisme, kongehuset, sykehusvesenet, samene og kristen-Norge.

Episoden som omhandlet Kristen-Norge skapte reaksjoner. Gunnar Prestegård anklaget Jespersen for blasfemi og klaget ham inn for Kringkastingsrådet. Rådet mente imidlertid at Jespersen hadde holdt seg trygt innenfor grensene av hva man må tåle.[2]

Gjester i serien[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Velger venner foran OJ». kampanje.com. 11.9.2002. Besøkt 9. oktober 2016. 
  2. ^ «Otto Jespersen innenfor grensen». kampanje.com. 14.11.2002. Besøkt 9. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]