Nowhere Boy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nowhere Boy
Generell informasjon
SjangerBiografisk drama
Utgivelsesår2009
Prod.landStorbritannia
Lengde99 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSam Taylor-Wood
ProdusentRobert Bernstein
Douglas Rae
ManusforfatterMatt Greenhalgh (manus)
MusikkAlison Goldfrapp
Foran kamera
MedvirkendeAaron Johnson
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Nowhere Boy er en britisk biografisk film fra 2009 om John Lennons oppvekst fra 1955 til 1960, hans relasjoner til foreldrene og andre slektninger, og etableringen av hans første band, The Quarrymen, og dens utvikling til The Beatles. Filmen er basert på en biografi skrevet av Lennons halvsøster. Filmen ble utgitt i USA den 8. oktober 2010, nesten 70 år etter Lennons fødsel (9. oktober 1940). John Lennon blir spilt av Aaron Johnson.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

John Lennon blir separert fra sin mor, Julia Lennon, da han var fem år gammel og han blir oppdratt av en tante og onkel, Mimi og George Smith, som deres egen sønn. John får vite sannheten under Georges begravelse. John blir nysgjerrig og oppsøker sin mor, og de utvikler et slags mor-sønn forhold. John blir besatt av rock 'n' roll-musikk under et besøk i Blackpool sammen med Julia. John blir suspendert fra skolen, og Julia sier at han kan oppholde seg hos henne i skoletiden slik at tante Mimi ikke oppdager suspensjonen. Julia lærer John å spille banjo. Mimi oppdager dette, og hun krever at det stopper. John nekter, og han flytter inn hos moren sin. En uke senere overhører John en opphetet krangel mellom Julia og hennes mann, og han bestemmer seg for å gå tilbake til Mimi.

Johannes forteller Mimi at han ønsker å starte en rock 'n' roll-gruppe. Mimi kjøper en gitar til ham. John samler noen av vennene sine til et band som han kaller The Quarrymen. John møter Paul McCartney rett etter sin første konsert, og Paul har en audition sammen med bandet. Paul blir fast medlem av gruppen, og han og John begynne å skrive låter sammen. The Quarrymen blir snart veldig populære. John møter også Pauls 'venn, George Harrison, som prøve-spiller med bandet, og blir godtatt som gitarist. Julia holder en bursdagsfest for John hjemme hos henne. Etter festen, konfronterer John henne om hvorfor hun ga ham opp, og han begynner å stille spørsmål om faren sin.

John konfronterer også Mimi, som påstår at Julia var utro mot faren hans, og at hun nektet å arbeide med ekteskapet deres. Faren hans ber ham bestemme hvem han ønsker å bo hos, og John velger faren sin som ønsker å flytte sammen med John til New Zealand. Men John blir revet mellom forholdet til faren sin, og sin hengivenhet til moren sin. John flytter for å bo for seg selv en stund. Kort tid senere blir Julia truffet av en bil og dør. Flere år senere, reiser han til Hamburg sammen med sitt nye band, The Beatles, og Mimi ber ham å ringe henne så snart han er fremme i Hamburg.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Aaron Taylor Johnson

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]