Norges sju underverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norges sju underverk refererer seg til flere avstemninger i ulike norske medier sommeren 2007 som et svar på den internasjonale kåringen av verdens sju nye underverk foretatt den 7. juli, 2007.

Nasjonale kåringer[rediger | rediger kilde]

Reiseradioen[rediger | rediger kilde]

Reiseradioen har bedt sine lyttere om kandidater og de sju med flest stemmer er valgt ut til et finaleheat som skal kåre en vinner, eller som det heter på nettstedet: «Hvilke av de sju norske underverkene bør representere Norge i en internasjonal kåring?» Vinneren ble avslørt 13. juli 2007. Reiseradioens lytteres forslag til «Norges sju underverk» er:

DinSide.no[rediger | rediger kilde]

DinSide.no har plukket ut en finaleliste og bedt some lesere om å stemme på kandidatene. Kriteriene for kandidatene har vært: 1. Det må være menneskeskapt, 2. Det må være et flott byggverk enten teknisk eller utseendemessig, 3. Det må ha historisk betydning, eller være viktig for Norge på andre måter. DinSide.no oppgir ikke når avstemningen avsluttes. Avstemmningen er over og den endelige lista leserne satte opp var:

ABC Nyheter[rediger | rediger kilde]

ABC Nyheter kåret sin versjon av «Norges sju underverk» 3. juli 2007, basert på en avstemning på Internett fra en liste over foreslåtte kandidater.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]