Norges Informasjonsteknologiske Høgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Norges Informasjonsteknologiske Høgskole
Norges Informasjonsteknologiske Høgskole
Grunnlagt 1964, 1995
Type privat høgskole
Beliggenhet Galleriet, Oslo
Studenter 658 [1] (2013)
Ansatte 34 [2] (2013)
Nettsted www.nith.no

Norges Informasjonsteknologiske Høgskole, forkortet NITH, er en privat høyskole i Oslo som tilbyr bachelor- og mastergradsutdannelse innen informasjonsteknologi (IT). NITH eies av Anthon B Nilsen AS.

Bachelorstudier[rediger | rediger kilde]

Skolen har ca. 650 studenter fordelt på hel- og deltidsstudier. NITH tilbyr bachelorutdanning i informasjonsteknologi med fordypning innen Programmering, Spillprogrammering, Spilldesign, E-business, Interaktivt Design, Digital markedsføring, 3D Grafikk og Mobil Apputvikling.

Masterstudier[rediger | rediger kilde]

NITH samarbeider med Brunel University i London for å levere masterutdanning på et internasjonalt nivå. Masterstudiene går over to år på hel- eller deltid og gir gradene Master of Technology eller Master of Science.

Høsten 2011 er det siste året NITH starter opp master i samarbeid med Brunel, fra og med høsten 2012 vil NITH tilby egenutviklede masterutdanninger.

Høyskolen tilbyr også deltidsstudier, forkurs, matematikkurs R1 og enkeltemner.

Historie[rediger | rediger kilde]

NITH skiftet navn fra Den Polytekniske Høgskolen (DPH) i januar 2002. Den Polytekniske Høgskolen ble etablert i 1995 etter en sammenslåing av de to høgskolene NHI Datahøgskolen og NKI Ingeniørhøgskolen. NKI Ingeniørhøgskolen ble etablert i 1964 og har utdannet mer enn 9 000 ingeniører. NHI Datahøgskolen oppsto som resultat av en sammenslåing av Norges Høgskole for Informasjonsteknologi (NHI) og Datahøgskolen i 1993. NITH hadde inntil 2007 utdanningstilbud også i Stavanger og Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Totalt antall registrerte studenter i følge Database for statistikk om høgre utdanning DBH
  2. ^ Antall ansatte i forskjellige kategorier i følge Database for statistikk om høgre utdanning DBH