Norges Bygdekvinnelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges Bygdekvinnelag
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer940590310
Stiftet15. november 1946
LandNorge
HovedkontorOslo
AdresseOslo
Nettstedwww.bygdekvinnelaget.no (no)
bygdekvinnelaget.no[1]

Norges Bygdekvinnelag (frem til 2002 Norges Bondekvinnelag) er en norsk interesseorganisasjon opprettet i 1946 som arbeider for å styrke interessene til kvinner og lokalsamfunn i Norge.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen ble opprettet som Norges Bondekvinnelag i 1946 i en fisjonering fra Norges Bondelag, og samlet den gang fylkesvise bondekvinnelag. Organisasjonen tok det nåværende navnet i 2002.

Nåtid[rediger | rediger kilde]

Bygdekvinnelaget har 14 000 medlemmer[når?] i over 450 lokallag og 18 fylkeslag. Landsmøtet er høyeste besluttende organ og sentralstyret har ansvar for organisasjonens drift. Norges Bygdekvinnelags administrasjon har fem ansatte på kontoret i Oslo

Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Sentralt i organisasjonen står arbeidet for å formidle og bevare norske mattradisjoner og sunn matglede. Organisasjonens lokal- og fylkeslag har blant annet gitt ut flere bøker om lokale mattradisjoner, og i 2017 lanserte organisasjonen også nettsiden norsktradisjonsmat.no, hvor oppskrifter og mattradisjoner fra hele landet er samlet.

Norges Bygdekvinnelag er spesielt opptatt av kvinner som har tilknytning til primærnæringene.

Internasjonalt nettverk[rediger | rediger kilde]

Norges Bygdekvinnelag er medlem av det internasjonale forbundet Associated Country Women of the World.

Styreledere[rediger | rediger kilde]

Styreleder fra 2020 er Jorun Henriksen fra Frogn. Blant tidligere styreledere finner vi Kathrine Kleveland fra Holmestrand.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ich.unesco.org, besøkt 29. januar 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]