Nordland nasjonalparksenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nordland nasjonalparksenter

Nordland nasjonalparksenter ligger på Storjord i Saltdal, like nord for Saltfjellet. Senteret, som ble åpnet i 2005, består av Besøkssenter nasjonalpark Nordland og Adde Zetterquist kunstgalleri (2013). Besøkssenter nasjonalpark Nordland er autorisert av Miljødirektoratet som besøkssenter for Saltfjellet- Svartisen, Junkerdal, Sjunkhatten, Rago og Láhko nasjonalpark. Senteret formidler også om natur, verneområder og de andre nasjonalparkene i Nordland.

Senterets formål[rediger | rediger kilde]

Vårt formål er å være et informasjons- og besøkssenter som skal dokumentere og formidle kunnskap om nasjonalparker, andre verneområder, natur, kunst, norsk og samisk kultur i Nordland samt stimulere til aktivt friluftsliv. Vår kjernevirksomhet er kunstformidling og naturveiledning – som vi skaper gode opplevelser rundt.

Tilknyttede nasjonalparker[rediger | rediger kilde]

Det er 9 nasjonalparker i Nordland fylke:

Nordland nasjonalparksenter er plassert midt mellom to av de største nasjonalparkene i Nordland; Saltfjellet-Svartisen og Junkerdal nasjonalpark. Både lange og korte turløyper starter her og nedenfor senteret ligger Nystadnesstua (Storjordstua), som er en turistforeningshytte. Flere turstier i området er universelt utformet.

Om stiftelsen[rediger | rediger kilde]

Stiftelsen Nordland nasjonalparksenter ble etablert 1. januar 2005 med følgende formålsparagraf:

«Nordland nasjonalparksenter skal være et informasjons- og besøkssenter som skal dokumentere og formidle kunnskap om nasjonalparker, andre verneområder, natur, samt norsk og samisk kultur i Nordland. Den samlede virksomheten skal fremstå som et utstillingsvindu for Nordlands naturverdier og stimulere til aktivt friluftsliv.»

Bak stiftelsen står følgenede kommuner og instanser:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]