Nora Kulset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nora Kulset
Født1972Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseFørsteamanuensis, musiker, forfatter Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Nora Kristine Bilalovic Kulset (født 1972 i Trondheim) er en norsk musiker, forfatter og musikkviter. Hun er førsteamanuensis i musikkvitenskap og instituttleder ved Institutt for musikk (NTNU).

Hun er utdannet utøvende musiker fra tidligere Rogaland musikkonservatorium, nå Universitetet i Stavanger i 1993 og jobbet som selvstendig næringsdrivende i musikkfeltet i over 20 år før hun tok doktorgrad i musikkvitenskap. Hun forsker på og har utgitt flere bøker om hvorfor musikk er viktig for mennesker. Kulset er en utpreget forskningsformidler som brenner for å gjøre akademisk ervervet kunnskap tilgjengelig og brukelig for profesjonsutøveren.[1]

Kulset startet i 1994 musikkmanesjen sammen med Frode Thorjussen. Musikkmanesjen var banebrytende på feltet kunstformidling for 0–3-åringer og har en rekke produksjoner i porteføljen, bl.a. i samarbeid med Rikskonsertene og aktører som Pilotgalleriet ved Trondheim Kunstmuseum. Musikkmanesjen drev også omfattende musikkundervisning hvor foreldre og barn sammen kom til faste ukentlige musikkgrupper.

I 2012 tok Kulset master i musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim med masteroppgaven "Musikk og andrespråk. Om musikk som verktøy i norskopplæringen av minoritetsspråklige førskolebarn". Masteren ble nominert til en av årets beste ved det humanistiske fakultet, NTNU[2] og senere utgitt på Universitetsforlaget som Musikk og andrespråk. Norsktilegnelse for små barn med et annet morsmål.

Hennes doktorgradsavhandling med tittelen Musickhood. Om verdien av musikalsk kapital og musikalsk trygghet i væremåten hos voksne i flerspråklige barnehager[3], består av fire individuelt publiserte forskningsartikler og en sammenbindingsartikkel.

Boka Din musikalske kapital utgitt på Universitetsforlaget, inneholder deler av doktorgradsarbeidet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]